Kinderboerderij Donderberg zoekt helpende handen

Foto:

door Angela Hokstam

De kinderboerderij Donderberg is een plek, midden in de wijk Donderberg waar kinderen kennis kunnen maken met niet alledaagse huisdieren zoals kippen, geiten, een schaap, een gans, en zelfs loopeenden.
Maar er zijn ook net als op alle andere kinderboerderijen in Limburg, konijnen en cavia’s.
De beheerders Sylvia Opbroek en Maikel van Veldhoven zijn dagelijks met een aantal vrijwilligers aanwezig, om de verblijven schoon te maken en de dieren te voeren. Iedereen doet dit op vrijwillige basis.

Er is momenteel een team van 7 vrijwilligers. Tevens is er nog een team van 3 mensen welke zich alleen bezig houden
met het opknappen van de Kinderboerderij.
We zijn nog op zoek naar mensen die het team van 7 willen komen versterken, tevens zoeken wij in de toekomst ook nog
gastheren of vrouwen, die aanwezig willen zijn als de kinderboerderij opengaat in de middaguren.

De kinderboerderij Donderberg is sinds 1980, een vast bestanddeel van de Donderberg.
Sinds een aantal jaren waren Jo en Sylvia Opbroek de beheerders van de kinderboerderij Donderberg. Na het overlijden van beheerder Jo Opbroek, is zijn vrouw Sylvia het samen met Maikel van Veldhoven gaan beheren. Na een tijd merkte zij, dat het opknapwerk niet met alleen vrijwilligers ging lukken, dus riepen zij de hulp in van de Wijkraad Donderberg. Vanuit de wijkraad heeft Ramona Jansen, het project “Opknappen Kinderboerderij” onder haar vleugels genomen en is aan de slag gegaan. Samen met Sylvia en Maikel heeft ze gekeken wat er allemaal gedaan moest worden en hebben ze een plan gemaakt, er moest natuurlijk ergens geld en vrijwilligers vanaf komen.
Nu is het Ramona gelukt om van een aantal instanties, een financiële bijdrage te krijgen en heeft ze 2 fantastische vrijwilligers gevonden, die super handig zijn, dus ze konden aan de slag. Maar al snel werd duidelijk, dat er toch meer moest gebeuren dan gedacht. Daarbij hebben ze een onverwachte lekkage aan het dak gehad, waardoor er andere dingen niet gedaan konden worden.
Momenteel staat de winter voor de deur, dus alles ligt een beetje stil nu. Maar ze hebben toch al een paar dingen kunnen doen, de kippen hebben een nieuw verblijf gekregen, de geiten hebben een eigen rijk gekregen en de gans en
loopeenden kunnen weer genieten van een mooi waterparadijs.
Mochten er mensen en of bedrijven zijn die een (financiële) sponsoring willen geven, (we zijn bijvoorbeeld, nog op zoek naar hekwerk of grindtegels,)die mogen altijd contact opnemen met Ramona Jansen (secretaris Wijkraad Donderberg, [email protected] ). Alle beetjes zijn zeer welkom.
Ze werken heel hard om de Donderberg weer de oorspronkelijke functie van de kinderboerderij terug te geven, een plek waar mens en dier elkaar kunnen ontmoeten. Met lachende kinderen en blakende en tokkende dieren, Wwie wil dat nu niet? Dus lieve mensen zoeken jullie nog een vrijwilligers baantje en ben je niet bang, om af en toe nat of vies te worden….. want weer of geen weer de dieren moeten verzorgd worden, dan zoekt de kinderboerderij jou!
Meld je bij [email protected] en dan maken we snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek.