Generaties komen samen in het DWRS LBM Familieorkest Nieuw initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen

Foto: Huis voor de kunsten Limburg

Persbericht – DWRS [spreek uit: Dwars] is het nieuwe projectorkest van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). De LBM is hiervoor op zoek naar muzikale families uit heel Limburg. Grootouders met hun kleinkinderen, ouders met hun kinderen, neven en nichten en familieleden uit verschillende generaties gaan samen het DWRS LBM Familieorkest vormen. Onder leiding van dirigent Roger Niese repeteren de orkestleden vier keer in mei 2019. Een eerste optreden staat gepland in juni 2019. Iets voor jou en je familie? Bespreek het tijdens de komende feestdagen en schrijf in met minimaal twee familieleden via www.lbmblaasmuziek.nl.

Dwars door generaties

DWRS is een initiatief voor een brede doelgroep muzikanten, van alle leeftijden en alle niveaus (minimaal HaFa-A). Het projectorkest is op die manier een dwarsdoorsnede van de Limburgse HaFa-orkesten en brengt verschillende leeftijdsgroepen samen. Het is een eerste verkenning in het bouwen van nieuwe verbindingen om de traditionele (blaas)muziek toekomstbestendig te maken.

De dirigent

Het DWRS LBM Familieorkest staat onder leiding van de 49-jarige Roger Niese. Hij komt zelf uit een muzikale familie en was tot voor kort dirigent van Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht in Wessem. Sinds 2003 is Roger Niese als (bas)klarinettist verbonden aan philharmonie zuidnederland en is hij ook betrokken bij de educatieve projecten van het orkest. Verder is hij actief als arrangeur. “Aan mijn kinderen zie ik hoe belangrijk het is dat muziek wordt doorgegeven aan de volgende generatie. Daarom vind ik het familieorkest een heel mooi initiatief”, aldus Roger Niese.

Inschrijven

Voor dit projectorkest is de LBM op zoek naar enthousiaste familieleden die dit muzikale avontuur aan willen gaan en die over speelniveau Hafa-A of hoger beschikken. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.lbmblaasmuziek.nl. Inschrijven kan tot 30 januari 2019 met twee of meer familieleden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden