Buscollege Peel en Maas in de Tweede Wereldoorlog

Foto: H-Levels-en-E-Munnicks

25-3-9-rh- Persbericht – Een bustour langs 25 markante oorlogsplekken in de gemeente Peel en Maas

Op zaterdag 11 mei  a.s. houdt Historisch Reisgenootschap Cliotravel i.s.m. lokale historicus Hugo Levels en streekmuseum Peel en Maas te Helden een bijzondere bustour langs 25 markante oorlogsplekken in de gemeente Peel en Maas. Deze regio heeft een eigen verhaal dat op vele punten afwijkt van de nationale oorlogsgeschiedenis. Bij de bevrijding zijn de Peel en de Maas van september 1944 tot maart 1945 frontgebied geweest. Bijna een half jaar lang stokte de opmars van de Geallieerden. Hugo Levels, bekend van de vele boeken die hij over de oorlog heeft geschreven (o.a. co-auteur van de trilogie ‘Waar blijven de bevrijders?’) , begeleidt u op deze excursie langs deze memorabele oorlogsplekken.

Het buscollege start om 09.00 uur vanaf MFC Kerkeböske, Aan de Koeberg 3 te Helden (postcode 5988 NE). Er zijn hier voldoende parkeerplekken. We rijden met een touringcar door alle kernen van de gemeente Peel en Maas. Lokale gebeurtenissen zoals de Kerkrazzia, de Peel- en Maaskazematten van mei 1940, het onderduikerskamp Bovensbos, de neergestorte Lancaster in de Belgenhoek, de Bospartizanen van Baarlo, de Cameronbridge over het afwateringskanaal, het verzet in Helden, de felle strijd om Meijel enz. passeren de revue. Rond 17.30 uur is de rondrit afgelopen.

In het buscollege is koffie/ thee met vlaai, een lunch en een middagaperitiefje inbegrepen. De deelnameprijs voor dit buscollege over de Tweede Wereldoorlog in Peel en Maas bedraagt € 47,- p.p. Opgeven kan via email [email protected], mobiel telefoonnummer 06-19675394 of via de website www.cliotravel.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden