Politie-inzet op de Maas in Midden-limburg met eerste bekeuringen

Foto: Politie.nl

Woordvoering: Landelijke Eenheid politie – Driebergen, Maasbracht – De politie heeft in het eerste zomerse weekend op de Maas bij 46 controles in de recreatievaart 34 bekeuringen uitgedeeld. Twee vrijetijdsschippers hadden te veel alcohol gedronken en kregen naast een bekeuring een vaarverbod van vier uren.

De controles werden door de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid in samenwerking met de Douane en het Agentschap Telecom uitgevoerd. Daarbij maakten de controleurs gebruik van een groot patrouillevaartuig, een speedboot en twee waterscooters. De controles waren vooral gericht op de veiligheidsaspecten op het water. Denk daarbij aan het bezit van een vaarbewijs, de alcoholwetgeving en de verplichte veiligheidsuitrusting. Ook is de politie alert op aanwijzingen van witwassen. Opvallende ‘patserboten’ bijvoorbeeld, dure boten die bemand worden door personen die nauwelijks een legaal inkomen hebben. Boten die dus meestal met crimineel geld zijn aangeschaft. De Douane onderzoekt het misbruik van rode diesel als brandstof en het Agentschap Telecom controleert de verplichte marifoonvergunningen.
Dodemanskoord
Op zaterdag 1 juni werden 30 controles uitgevoerd en 14 bekeuringen uitgedeeld onder andere voor het varen in een speedboot zonder dodemanskoord, voor diverse snelheidsovertredingen en het veroorzaken van hinderlijke golfbeweging. Een Duitse schipper had teveel alcohol genuttigd. Hij stond met 1.0 promille alcohol aan het roer terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. De Douane nam van de inhoud van een brandstoftank voor nader onderzoek een monster omdat men vermoedde dat het rode diesel betrof. Het Agentschap Telecom kwam bij haar controles een aantal onvolkomenheden tegen bij de aanwezige documenten van de marifoonapparatuur.
vaarbewijs
Op zondag 2 juni waren er 16 controles en 20 bekeuringen. Ook hier vooral overschrijdingen van de maximum snelheid, maar ook het niet dragen van reddingsvesten wanneer dat verplicht is en het varen zonder vaarbewijs op een speedboot. Een man uit Beegden kreeg een bekeuring voor het besturen van zijn boot terwijl hij 1.0 promille alcohol blies en ook hij kreeg een vaarverbod van vier uur.

De politie gaat komende zomer regelmatig toezien op de naleving van de regels op het water en samen met partners ook controles uitvoeren voor de veiligheid op het water.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden