“Vergroot uw wereld, word gastgezin”

Foto: Travel Active High School Holland

Met het programma High School Holland biedt Travel Active – Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie – buitenlandse jongeren de mogelijkheid om naar ons land te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Met als streven dat een avontuur in Nederland iets oplevert voor beide partijen. De Boliviaanse Ernesto, de Italiaanse Simone en de Braziliaanse Luísa komen in augustus, via het uitwisselingsprogramma van Travel Active, naar Nederland. Ze zijn welkom op het Lyceum Schöndeln in Roermond. Simone is vastberaden, houdt erg van voetballen en tijd door te brengen met zijn familie. Luísa heeft een grote passie voor synchroonzwemmen en doet dat ook op hoog niveau. Ernesto houdt van fietsen door het park, gesprekken voeren met mensen, joggen en reizen.

Iedereen kan gastgezin zijn

Gastgezinnen wonen overal in Nederland en zijn er in alle soorten en maten. Gezinnen met en zonder kinderen, alleenstaand, jong of al wat ouder: in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring.

Ernesto, Simone en Luísa stellen zich even voor

“Mijn naam is Ernesto, ik ben 16 jaar oud en ik wil jullie nu alvast bedanken voor jullie gastvrijheid. Ik woon in Trinidad, Bolivia, samen met m’n oma, tante, oom en nichtje. Mijn ouders waren nog erg jong toen ze mij kregen en daarom ben ik opgegroeid bij mijn oma, tante, oom en nichtje. Ik spreek en zie m’n ouders nog wel regelmatig, maar ze wonen ergens anders in Bolivia. Ik heb een hechte band met mijn familie, op basis van respect en begrip.”

“Mijn naam is Luísa en ik ben 16 jaar. Jullie kunnen je niet voorstellen hoe blij en dankbaar ik ben dat ik deze kans krijg, dus bij deze wil ik jullie alvast bedanken, want ik weet nu al dat het een geweldige tijd gaat worden! Deze uitwisselingservaring is iets waar ik al erg lang naar uit kijk! Ik verwacht dat mijn blik op de wereld erg zal veranderen, want ik ken nu nog maar zo’n klein gedeelte van de wereld en dat is voor mij dan ook één van de belangrijkste redenen dat ik dit graag wil doen. Ik vind het wel spannend, maar ik weet dat het erbij hoort en dat het mij zoveel gaat brengen.”

“Mijn naam is Simone en ik ben 17 jaar oud. Ik ben iemand die vastbesloten is en niet opgeeft als het gaat om iets dat ik graag wil. Eigenlijk is de reden dat ik aankomend schooljaar naar Nederland ga ook één van m’n dromen die ik uit wil laten worden. Ik ben nog nooit in Nederland geweest maar ik ben altijd erg nieuwsgierig geweest naar dit interessante land. Ik ben serieus, eerlijk, leergierig, dol op reizen en vind het leuk om elke dag iets nieuws te leren. Ook ben ik vriendelijk en spreek ik graag met vrienden af. Ik heb een paar goede vrienden waar ik op kan vertrouwen en leuke dingen mee kan doen, zoals voetballen, videospelletjes spelen of bijvoorbeeld een ijsje halen. Ik ben ruimdenkend en pas mij makkelijk ergens aan. Mijn doel van deze uitwisseling is om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe plekken te ontdekken, nog zelfstandiger te worden en als persoon verder te groeien.”

Meer informatie?

Nieuwsgierig naar hun hele profielen? Open dan snel de onderstaande link. In het kort stellen zij zich aan u voor.

https://www.travelactive.nl/highschool-holland/overzichtbuitenlandsestudenten Of neem contact met ons op: 020-7372062 of via [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden