Theatertour Vrijheid maak je samen reist door heel Limburg

Foto:
De muzikale voorstelling Vrijheid maak je samen reist tussen september 2019 en maart 2020 door heel Limburg. De voorstelling bestaat uit de jeugdopera Brundibár en een uitvoering van lokale muziekverenigingen die onder andere de compositie 75 Jaor Vreej ten gehore brengen. De voorstellingen worden gespeeld in Schouwburg De Domijnen – Sittard, Parkstad Limburg Theaters – Heerlen, Munttheater Weert, Theater aan het Vrijthof – Maastricht, Schouwburg Venray en TheaterHotel De Oranjerie – Roermond.

Herdenken en Vieren 75 jaar Bevrijding

Voor het landelijke themajaar Herdenken en Vieren 75 jaar Bevrijding sloegen de Limburgse muziekbonden de handen in elkaar om middels muziek aandacht te geven aan vrede en vrijheid. Muziek brengt mensen samen, het verbindt en verbroedert. Met de voorstelling Vrijheid maak je samen, boordevol muzikale variëteit, vieren we vrijheid, herdenken we het verleden en leggen we verbindingen naar het heden en de toekomst.

Brundibár

De jeugdopera Brundibár is geschreven door de Tsjechische componist Hans Krása en werd in de Tweede Wereldoorlog opgevoerd door Joodse kinderen in concentratiekamp Theresienstadt. In deze voorstelling wordt Brundibár opnieuw uitgevoerd door de Limburgse Koorschool, onder leiding van Marleen Everink. Kinderen en jeugd in de leeftijd van 9 tot 19 jaar spelen de opera. De regie is in handen van Dönci Bánki en het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo onder leiding van Samuel Agustín Aguirre Guerra zorgt voor de muzikale omlijsting.

75 Jaor Vreej

In het tweede deel van de voorstelling vormen lokale verenigingen de basis voor een muzikale invulling. Per uitvoering bestijgen, in een steeds wisselende samenstelling, een muziekvereniging, een slagwerkgroep en een koor het podium. Naast hun eigen muzikale programma voeren zij gezamenlijk de compositie 75 Jaor Vreej uit. Dit multidisciplinaire muziekwerk, geschreven door Christiaan Janssen, komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux.

Tourdata

Vrijheid maak je samen speelt in de Limburgse theaters in de periode september 2019 – maart 2020.  

Zondag 15 september 2019 – Schouwburg De Domijnen, Sittard – TRY-OUT (de jeugdopera Brundibár is geen onderdeel van deze voorstelling)
Vrijdag 20 september 2019 – Parkstad Limburg Theaters, Heerlen – PREMIÈRE
Zaterdag 21 september 2019 – Munttheater, Weert
Zaterdag 28 september 2019 – Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Maandag 2 december 2019 – Schouwburg, Venray
Zondag 1 maart 2020 – TheaterHotel De Oranjerie, Roermond

Tickets

Tickets à €12,50 zijn verkrijgbaar bij de theaters. Kijk voor een opsomming van ticketshoplinks op onze website.

Samenwerking

Vrijheid maak je samen is een initiatief van de Limburgse muziekbonden: de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg. Het project is mogelijk gemaakt door financiering van de Provincie Limburg en het vfonds.

TOURDATA_1

'

Reacties

article
99238
De muzikale voorstelling Vrijheid maak je samen reist tussen september 2019 en maart 2020 door heel
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/99238/theatertour-vrijheid-maak-je-samen-reist-door-heel-limburg/
2019-08-06T11:37:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2019/08/06113616/VMJS_POSTER_ALGEMEEN-e1565084223143.jpg
1944, bevrijding, Herdenkingstocht, oorlog
Kunst&Cultuur, Roermond Nieuws