Limburgse gastgezinnen gezocht voor internationale scholieren uit de hele wereld!

Persbericht – Wil jij weten hoe de wereld eruit ziet? Dat kan nu aan je eigen keukentafel. Vanuit alle windstreken van de wereld (b.v. China, U.S.A. etc.) komen er in augustus jongeren tussen 16-18 naar Nederland. Zij komen om de Nederlands cultuur te leren, maar vertellen ook graag wat over waar ze vandaan komen. De jongeren komen voor een schooljaar naar Nederland voor 10 of 3 maanden en gaan naar een Nederlandse middelbare school en  leren de Nederlandse en Limburgse cultuur van binnenuit.

Over AFS interculturele jongeren uitwisseling:

AFS Interculturele Programma’s is een van de oudste en grootste internationale uitwisselingsorganisatie die jongeren de kans biedt te integreren in een andere cultuur. AFS bestaat sinds 1914 en is actief in meer dan 50 landen over de hele wereld. AFS steunt op meer dan 50.000 lokale vrijwilligers wereldwijd. Dit maakt AFS ook tot één van de grotere vrijwilligersorganisaties in de wereld. Onder oud AFS’ers zitten presidenten en astronauten.

AFS biedt geen financiële vergoeding voor het gastgezin.

Voordelen om gastgezin te worden?

Heb jij een groot hart en open blik, dan kom je in aanmerking om gastouder te worden. Leer jezelf beter kennen door de ogen van een ander uit een ander land. Je zult versteld staan hoeveel je als vanzelfsprekend aanneemt (en niet is). Verrijk je/jullie kijk op de wereld. Deel de mooie Nederlandse en Limburgse cultuur en wordt zo meer wereldburger. De studenten maken het dagelijkse leven kleurrijker. Jullie krijgen een schat aan interculturele ervaring, en in veel gevallen een hechte internationale vriendschapsband voor het leven.

Wanneer? Plaatsing vanaf augustus voor 3 of 10 maanden.

Zelf als uitwisselingsstudent naar een gastgezin het buitenland? Voor meer informatie, neem contact op AFS Limburg via: WWW.AFS.NL              www.afs.nl[email protected] – Tel. 085 047 1525

'

Reacties

video
99260
Persbericht – Wil jij weten hoe de wereld eruit ziet? Dat kan nu aan je eigen
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/99260/limburgse-gastgezinnen-gezocht-voor-internationale-scholieren-uit-de-hele-wereld/
2019-08-06T21:54:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2019/08/06215323/brochure-p.-1.-1024x820.jpg
gastgezinnen, limburg, roermond
Roermond Nieuws