Jubilerende Juniorkamer brouwt “Blonde Raekel” voor Kidzbase

Serviceclub JCI Roermond (beter bekend als de Juniorkamer) draagt al 40 jaar actief bij aan de lokale maatschappij. Met originele evenementen zoals Hap-Slurp-Sloep, Oktoberfest Roermond en Hot Air Ballooning werden in het verleden mooie bedragen voor diverse goede doelen opgehaald. Maar ook door kleinschaligere projecten zoals de beroependag bij onderwijsinstelling Agora en een dagje uit met Huis van Welzijn verbindt de Juniorkamer zich met de stad Roermond.

Voor haar achtste lustrum in september pakt de Juniorkamer groots uit, en wel met een speciaalbier, dat voor het goede doel wordt gebrouwen. Het bier, de Blonde Raekel, is een knipoog naar de historie van de Juniorkamer. “Eine echte raekel” is Limburgs dialect voor een ondernemend en soms ondeugend kind, met het hart op de juiste plaats. Symbolisch is daarom het beeld van Sint Christoffel gekozen, beschermer van reizigers en inwoners van onze trotste bisschopsstad, maar ook van alle kinderen.

En dat is weer een mooie verbinding naar het goede doel Kidzbase, waaraan de opbrengsten van het speciaalbier geschonken zullen worden. Deze stichting zet zich in Noord- en Midden-Limburg in voor kinderen die uit huis geplaatst zijn vanwege een verstoorde thuissituatie. Zij geeft circa 200 kinderen in onze regio opnieuw vertrouwen en veiligheid. Kidzbase vergroot zelfredzaamheid, verbetert welzijn en creëert fijne herinneringen door middel van kleinschalige projecten.

Op zaterdag 24 augustus presenteert de Juniorkamer de Blonde Raekel, een ongefilterd saisonbier met een alcoholpercentage van 5%, gebrouwen door brouwerij In de Nacht, aan het publiek. Tussen tal van ambachtelijk gebrouwen bieren op speciaalbierfestival “Op Hop van Zegen” bij de ECI in Roermond krijgen bierliefhebbers de kans dit biertje voor het eerst te proeven. Vanwege de gelimiteerde oplage is het bier daarna als geschenkpakket te bestellen op de website www.blonderaekel.nl.

Het pakket bevat vier flesjes blonde Raekel, één speciaalbierglas en vier bijpassende viltjes. Er zijn 4 verschillende speciaalbierglazen met daarop typisch Roermondse uitdrukkingen, samengesteld in samenwerking met Veldeke Remunj, die exclusief verkrijgbaar zijn bij een pakket.

Vanaf eind september wordt de Blonde Raekel in aantal Roermondse horecazaken en retailwinkels verkocht. Aan bedrijven met interesse in een Raekel kerstpakket biedt de Juniorkamer maatwerk. De reguliere verkoop via de website gaat per 1 oktober van start.

Kortom, de Juniorkamer zet met de Blonde Raekel stichting Kidzbase en zichzelf op de kaart in Roermond! De Blonde Raekel volgen via Facebook en Instagram kan via JCI Roermond.

Download de fliyer Flyer-Raekel

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden