Stadswandeling langs Roermondse bibliotheeklocaties

Foto: Bibliorura

In het weekend van 14 en 15 september zijn de Open Monumenten Dagen, met dit jaar als thema ‘Plekken van plezier’. De bibliotheek van Roermond, die al sinds 1907 een plek van leesplezier is, organiseert op zondag 15 september een historische stadwandeling. Wandel mee met stadsgids Francine de Boer en ontdek de locaties waar de Roermondse bibliotheek door de jaren heen gevestigd is geweest.

De tocht start bij de huidige bibliotheek aan de Neerstraat en gaat vervolgens naar onder andere het Kloosterwandplein, het Munsterplein en het Stationsplein. Onderweg vertelt Francine de Boer over hoe de oude bibliotheeklocaties tot stand zijn gekomen en welke uitdagingen daar bij kwamen kijken. Tijdens de stadswandeling leert u meer over hoe de bibliotheek in ruim een eeuw zich heeft ontwikkeld van een wat gesloten organisatie tot een toegankelijke ontmoetingsplek voor alle inwoners van Roermond.

De stadswandeling start om 14.00 uur in de hal van de Bibliotheek Bibliorura en zal in totaal ongeveer 1,5 uur duren. De wandeling eindigt om 15.30 uur met een afsluitend drankje in Brasserie ’t Literatuurtje, gevestigd in de bibliotheek. Deelname aan de wandeling (inclusief drankje) kost €5,00 voor leden van de Bibliotheek Bibliorura en €7,50 voor niet-leden. Tickets zijn te koop via www.bibliorura.nl. 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden