Ben jij al een zwerf(rugby)bal tegengekomen in Roermond?

15 mei , 17:18 nieuws
11a
Ben jij al een rugbybal tegengekomen op een speelveldje? Dan is het je vast opgevallen dat deze ballen afkomstig zijn van rugbyclub De Bokkerijders uit Roermond. Door heel Roermond heeft de vereniging op speelplekken rugbyballen achtergelaten zodat mensen kennis kunnen maken met de rugbysport.
Op dit moment is het jaarlijkse 6 Nations-toernooi weer in volle gang, aan dit toernooi nemen de zes beste Europese rugbylanden deel. Misschien heb je het al gezien op tv, sociale media of Netflix (Six Nations: Full Contact). Het is voor rugbyclub De Bokkerijders aanleiding om de sport extra onder de aandacht te brengen. Want: “Jong, oud, groot of klein: iedereen kan rugbyen en daar hoef je niet helemaal voor naar het buitenland, maar dat kan gewoon in Roermond bij RRFC De Bokkerijders”!
Wat is rugby nou eigenlijk? Het is een snel spel dat eigenlijk gebaseerd is op landje veroveren. Twee ploegen moeten onder leiding van een scheidsrechter proberen de ovale bal achter de laatste lijn op de grond te drukken. Rugby is een sport die zich kenmerkt door kameraadschap, discipline en wederzijds respect. De scheidsrechter is heilig! Tegen hem of haar wordt niet gepraat en geroepen, want de scheidsrechter beslist. Ook de tegenstander wordt met respect behandeld. Rugby is een stoere, maar wel eerlijke sport.
Er liggen dus tientallen rugbyballen verspreid over Roermond. Het is de bedoeling dat de bal na het spelen wordt achtergelaten, zodat iemand anders er ook mee kan spelen. Als de gebruikers van de rugbybal de sport leuk vinden, kunnen ze zich aanmelden voor een rugby introductie (dat kan al vanaf 5 jaar). Met het introductielidmaatschap train je zes weken gratis mee en speel je wedstrijden of toernooien in het team dat bij jouw leeftijd past. Daarna hoef je pas te beslissen of je lid wordt van de club. Meer informatie is te vinden www.rrfcbokkerijders.nl, of kom gewoon langs op Sportpark Kitskensberg (elke dins- en donderdag vanaf 18:45 uur).
Zondag 25 februari en 10 maart aanstaande spelen de senioren van De Bokkerijders thuis op Sportpark Kitskensberg. De wedstrijden beginnen om 14:00 uur en iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken!