Cursus- & Infomarkt bij 't Paradies

03 sep , 8:52 nieuws
cursus infomarkt
Op donderdag 5 september van 14.00 tot 16.00 uur vindt in 't Paradies aan de Munsterstraat 61 in Roermond de jaarlijkse Cursus- & Infomarkt plaats. Deze middag biedt een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met een breed scala aan organisaties, verenigingen en initiatieven die actief zijn in Roermond en omgeving. De markt richt zich op alle inwoners van de stad, met speciale aandacht voor senioren.
Bezoekers kunnen rekenen op een gevarieerd aanbod. Zo is er informatie beschikbaar over sport- en bewegingsactiviteiten voor ouderen, waaronder Zumba lessen van Basicdansstudio en valpreventie cursussen. Tevens zijn er diverse culturele en creatieve activiteiten vertegenwoordigd, zoals het zangkoor van Aad & Wies, cursussen van het Kantkloshuis en schilderlessen bij de Aquarelclub van 't Paradies.
Daarnaast biedt de markt volop mogelijkheden voor praktische ondersteuning en advies. De Oogvereniging is aanwezig om blinden en slechtzienden te informeren over hun diensten, terwijl Miss Moneypenny klaarstaat om advies te geven over financiële ontzorging. Het Bibliorura Informatiepunt Digitale Overheid helpt bij vragen over digitale overheidsdiensten en Medipoint biedt een overzicht van beschikbare hulpmiddelen.
Verder zijn er vertegenwoordigers van verschillende seniorenorganisaties, zoals de KBO Roermond en de Seniorenraad Roermond, aanwezig om advies te geven en vragen te beantwoorden. Voor liefhebbers van spel en competitie zijn er mogelijkheden om kennis te maken met de Biljartclub BC 't Paradies en de Bridgeclub Denken en Doen.
Naast deze uiteenlopende stands zijn er organisaties aanwezig die zich richten op maatschappelijke ondersteuning, zoals Humanitas en het Toon Hermanshuis, waar kankerpatiënten en hun families terecht kunnen voor een luisterend oor.
De Cursus- & Infomarkt wordt georganiseerd door de Seniorenraad Roermond en is dé plek om in een informele setting in contact te komen met de vele mogelijkheden die de stad te bieden heeft. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe hobby, advies nodig heeft, of gewoon benieuwd bent naar wat er in de buurt te doen is – op deze markt vindt u alle informatie die u zoekt.