Inspiration café: AI en Nepnieuws

27 sep , 10:32 nieuws
menno
ROERMOND - Op woensdagavond 16 oktober organiseert de Bibliotheek Bibliorura samen met The Movement een laagdrempelige lezing over AI en misinformatie. Journalist en spreker Menno van den Bos gaat in op alles wat jij wilt weten over deze hot topics.
Je hoort er de laatste tijd steeds meer over: AI (kunstmatige intelligentie), nepnieuws en online manipulatie. Journalist Menno van den Bos is gespecialiseerd in deze onderwerpen. Hij gaat tijdens de inspiratiesessie in op de vele vragen die deze onderwerpen oproepen.
Vragen
Hoe weet ik of informatie echt is? Moeten we ons zorgen maken over misinformatie en desinformatie? Maakt AI het probleem van misinformatie erger? Moet je bang zijn dat de wereld binnenkort vergaat door kunstmatige intelligentie? Hoe beïnvloedt misinformatie (nepnieuws) de aankomende Amerikaanse verkiezingen? Menno vertelt je er graag meer over. Je krijgt veelvoorkomende voorbeelden van misinformatie te zien, en je komt erachter hoe jouw eigen nieuwsvergaring wordt beïnvloed door AI. Dit doet hij aan de hand van veel voorbeelden, filmpjes en interactie. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om nog meer vragen te stellen.
Aanmelden
Menno is freelance journalist voor onder andere NRC en Het Financieele Dagblad. Daarnaast heeft zijn eigen nieuwsbrief over misleiding zo'n tweeduizend abonnees: De hype is real. Deze sessie in The Movement begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt, inclusief korte pauze, tot circa 21.00 uur. Entree is gratis. We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen er ongeveer aanwezig zijn en vragen je daarom wel vriendelijk om je aan te melden via onderstaande ticketlink The Movement ligt aan de Slachthuisstraat 111, in Roermond. Dit is de Ticketlink.  Dit evenement is een initiatief van de Bibliotheek Bibliorura Roermond, The Movement Culture en Gemeente Roermond.