Je slaapkamer mooi én voordelig inrichten

06 sep , 12:10 nieuws
photo 1612152605347 f93296cb657d
De woonkamer krijgt altijd prioriteit als het om de inrichting van een woning gaat. Dit is ook logisch. Je wilt je er niet alleen zelf in thuis voelen, maar het is ook de ruimte waar je veel tijd doorbrengt met familie en vrienden. We hebben te maken met een explosieve stijging van woningprijzen en het inrichten van de woonkamer brengt ook een flink kostenplaatje met zich mee. Toch zijn er meer ruimten in huis die we mooi in willen richten. Denk aan de slaapkamer, waar je altijd helemaal jezelf moet kunnen zijn en tot rust moet komen. Hoe kun je de slaapkamer nu mooi én voordelig inrichten? Wij geven je een paar handige tips.
Kies voor multifunctionele meubels
Je kunt je slaapkamer goedkoper inrichten door te kiezen voor multifunctionele meubels. Ga je naar een woonwinkel, zoals Groter in Wonen, laat je dan zeker eens inspireren door de mogelijkheden voor in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een bed met ingebouwde opbergruimte, aan een nachtkastje dat je ook als tafel kunt gebruiken of aan een opklapbaar bureau waar je ook de televisie op kunt plaatsen (als je deze wilt in de slaapkamer natuurlijk). Multifunctionele meubels helpen je om de slaapkamer georganiseerd te houden, waardoor je er makkelijker kunt ontspannen. Daarnaast voorkomt het dat je veel meubels moet kopen.
Investeer wel altijd in een kwalitatief hoogwaardig bed
Je kunt je slaapkamer heel voordelig inrichten, maar er is ook iets waar je zeker niet op wilt besparen. Dat is het bed. Ga gewoon naar een goede beddenzaak in Heerlen of regio en kies een bed dat is afgestemd op jouw lichaam en je persoonlijke behoeften. Een kwalitatief hoogwaardig bed dat perfect bij je past is een must voor een goede nachtrust. Je hebt een goede nachtrust nodig om overdag optimaal te functioneren en pijnklachten te voorkomen. Wil je bezuinigen op je slaapkamerinrichting? Doe dit dan vooral niet op je bed.

Sfeer creëren met verf of een mooi behang

De sfeer in je slaapkamer wordt voor een heel groot deel gerealiseerd door het kleurgebruik. Besteed hier dus zeker aandacht aan. Je kunt relatief goedkoop verf kopen om de wanden van een kleur te voorzien waar jij blij en ontspannen van wordt. Een andere optie is het gebruik van behang. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijk textielbehang of voor een fotobehang met een afbeelding waarmee je de gewenste sfeer creëert. Het is voordelig én het legt een fijne basis voor de sfeer die je wilt creëren met je slaapkamerinrichting.

Betaalbare maar stijlvolle accessoires kiezen

Sfeer.. het zit soms in de kleinste dingen. Zeker voor de slaapkamer is het belangrijk om je hier bewust van te zijn. Je hoeft het niet groots aan te pakken om wel een heel fijne sfeer in je slaapkamer te creëren. Ga eens rondsnuffelen voor goedkope maar stijlvolle accessoires, zoals plaids, kussens, vaasjes en muurdecoraties. Vergeet ook niet dat het niet altijd nodig is om alles nieuw te kopen. Voor stijlvolle accessoires tegen een lage prijs kun je vaak ook prima slagen bij de plaatselijke kringloopwinkel.