Nieuwe historische thriller van Roermondenaar Wim Nijskens: In '44 zetten

27 sep , 10:01 nieuws
in 44 zetten
ROERMOND - Wim Nijskens, auteur uit Roermond, bracht vrijdag 20 september zijn historische thriller In '44 zetten uit waarin de allesverwoestende Tweede Wereldoorlog het decor vormt.
Het verhaal volgt een groep Duitse elitesoldaten, onder leiding van Markus Wolff, die naar Engeland wordt gestuurd om de geallieerde generaal Andrew Howard te elimineren en zo de invasieplannen van D-Day te dwarsbomen. Terwijl de oorlog op het punt staat te keren, ontvouwt zich een spannend kat-en-muisspel dat de lezer meesleept naar de hoogdagen van de geallieerde invasie.
Morele dilemma's
Nijskens weet de verschillende perspectieven van de oorlog op boeiende wijze te belichten door ook vanuit Duitse personages te schrijven. De thriller biedt niet alleen een spannende plot vol actie en intriges, maar verkent ook de morele dilemma's van oorlogvoering. In '44 zetten is een fascinerende mix van geschiedenis en fictie, waarbij de spanning hoog oploopt richting het beslissende moment van D-Day.
Grootste project
Naast zijn passie voor schrijven, is Nijskens een scheikundedocent die altijd op zoek is naar creatieve manieren om zijn lezerspubliek te entertainen. Dit werk, dat begon als een idee dat ‘leuk zou zijn voor een boek’, is nu uitgegroeid tot zijn grootste project tot nu toe. In '44 zetten wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout en is vanaf 20 september verkrijgbaar voor €22,50.