Speeltuin Kitskenberg in Roermond genomineerd voor Gouden Eekhoorn Award

04 sep , 7:47 nieuws
speeltuin kitskenberg
DEN HAAG - Speeltuin Kitskenberg is genomineerd voor de prestigieuze Gouden Eekhoorn Awards, georganiseerd door ASN Bank. Deze awards belonen initiatieven die bijdragen aan een groene en sociale toekomst. De speeltuin valt op door de inzet van vrijwilligers die kinderen op een toegankelijke manier laten buitenspelen.
Speeltuin Kitskenberg biedt een betaalbare ontmoetingsplek, speciaal gericht op gezinnen met een smalle beurs, waar kinderen en hun ouders samen kunnen spelen en bewegen. De speeltuin heeft ook een belangrijke sociale impact, doordat het een respectvolle maatschappij bevordert waar iedereen welkom is. De nominatie onderstreept de maatschappelijke waarde van de speeltuin.
Uit honderden inzendingen heeft een jury 15 initiatieven geselecteerd, waaronder Speeltuin Kitskenberg. Het publiek kan tot 13 september stemmen op hun favoriete initiatief via de website van ASN Bank. De winnaars worden op 21 september bekendgemaakt tijdens een ceremonie in het Museon Omniversum in Den Haag, waar zij een geldprijs van € 1.000 ontvangen om hun project verder te ontwikkelen.