Start campagne 'Ik Laad Accuraat'

02 okt , 9:06 nieuws
naamloos
LIMBURG - E-bikes en e-scooters zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met de stijging van het aantal elektrische fietsen en scooters stijgt ook het aantal branden dat wordt veroorzaakt door de bijbehorende accu’s.
Daarom vraagt de brandweeraandacht voor het veilig laden van e-bikes of e-scooters tijdens de jaarlijkse Nationale Brandpreventieweken in oktober.
Tien tips
Tijdens die brandpreventieweken komen belangrijke onderwerpen aan bod om brandveilig leven te stimuleren. De campagne ‘Ik Laad Accuraat’ is een initiatief van BOVAG, RAI Vereniging en Brandweer Nederland. Valérie Kusters, Beleidsadviseur Brandveilig Leven bij Brandweer Limburg-Noord: 'Je wilt zo lang mogelijk blijven genieten van je elektrische fiets en scooter. Door de accu op de juiste manier op te laden gaat deze minder snel kapot. En heel belangrijk; je verkleint de kans op brand. Met deze campagne Ik Laad Accuraat willen we tien tips onder de aandacht brengen om de e-bike of e-scooter veilig en verantwoord op te laden en schade te voorkomen.'Meer infoOm de campagne onder de aandacht te brengen bij inwoners in de regio Noord- en Midden-Limburg, werkt Brandweer Limburg-Noord onder andere samen met fiets- en scooterspecialisten, het KBO, bibliotheken, gemeentes in de regio en woningcorporaties. Meer informatie over deze campagne vind je op deze site.