Treinvervangend vervoer tussen Venlo en Venray

07 aug , 13:27 nieuws
prorail fotograaf jos van zetten
ProRail voert van zaterdag 10 tot en met maandag 12 augustus werkzaamheden uit aan de Noordelijke Maaslijn. Hierdoor rijdt de RS11-treinverbinding tussen Venlo en Venray niet.
In plaats van treinen worden er stopbussen ingezet op dit traject. Overdag kunnen reizigers ook gebruikmaken van reguliere lijnbussen.
Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig vervoerbewijs, zoals een betaalpas of OV-chipkaart. Het is belangrijk om in te checken bij het vertrekstation en uit te checken bij het aankomststation. Houd er rekening mee dat fietsen niet meegenomen kunnen worden in de vervangende bussen.
De reistijd zal langer zijn dan normaal en bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. Reizigers kunnen de dienstregeling van het vervangende busvervoer raadplegen op de website van Arriva. Voor het plannen, boeken en betalen van de reis van deur tot deur, kan de Glimble-app van Arriva worden gebruikt, die te downloaden is via www.glimble.nl. De reis kan ook gepland worden op de website www.arriva.nl. Voor hulp of advies kunnen reizigers terecht bij het Arriva OV Servicepunt in Venlo.
Arriva informeert reizigers over de gevolgen van deze werkzaamheden voor hun treinrit via informatieschermen in de treinen, de website van Arriva, posters op de stations, en berichten op social media. Reizigers wordt aangeraden om hun reis vooraf te plannen en rekening te houden met mogelijke vertragingen.