Voorbereidingswerkzaamheden aan de Maaslijn gaan van start

29 sep , 14:18 nieuws
railway 1555348 1280
ROERMOND - Met ongeveer 22.000 reizigers per dag is de Maaslijn één van de drukste regionale spoorlijnen van Nederland en de drukste regionale spoorlijn in Limburg.
Tussen 2024 en 2027 vinden werkzaamheden plaats aan het spoor tussen Nijmegen en Roermond.
Verdubbelen
Als er een vertraging ontstaat kan deze niet worden ingelopen en verstoringen kunnen niet worden opgevangen omdat treinen elkaar alleen op stations kunnen passeren. Door het bestaande spoor te elektrificeren, op enkele plaatsen te verdubbelen en de veiligheid van de overwegen te verbeteren, wordt de Maaslijn sneller, betrouwbaarder en duurzamer.
Elektrificatie
Dit najaar en begin volgend jaar zijn er voorbereidingswerkzaamheden over de hele Maaslijn. Denk aan het inventariseren van de bomen en struiken langs de lijn. Zo wordt duidelijk wat behouden kan blijven en wat noodzakelijk is om te kappen of snoeien. Maar ook zijn er ecologische en  archeologische onderzoeken en bodemonderzoek nodig. Daarnaast werkt de aannemer nu al aan verschillende technische voorzieningen die cruciaal zijn voor de elektrificatie van de lijn. In de loop van 2025 beginnen de bouwwerkzaamheden aan het noordelijke deel van de Maaslijn