Vrijwilligersproeverij in Minderbroederskerk

20 sep , 7:45 nieuws
vrijwilligersproeverij
Het Maatschappelijk Platform Roermond houdt morgen in samenwerking met Actief Roermond voor de derde keer de Vrijwilligersproeverij. Ook dit jaar vindt het evenement plaats in de Minderbroederskerk in Roermond.
De Vrijwilligersproeverij biedt een laagdrempelige gelegenheid om kennis te maken met diverse vrijwilligersorganisaties. Bezoekers die overwegen om vrijwilligerswerk te doen, maar nog niet precies weten wat bij hen past, worden uitgenodigd om langs te komen. Tijdens de proeverij kunnen zij ontdekken wat de verschillende organisaties doen, welke bijdrage zij leveren aan de maatschappij en welke werkzaamheden zij voor vrijwilligers aanbieden.
Op de vrijwilligersproeverij kun je kennismaken met diverse organisaties die zich inzetten voor de gemeenschap, zoals Emmaus Perspectief, De Luisterlijn, Stichting Wigwam, De Zorggroep, en Stichting Leergeld. Ook zijn er initiatieven als de Boodschappenplusbus, Buurtbus lijn 794, en het Rode Kruis Roermond. Verder kun je in contact komen met organisaties zoals ECI, Moveoo, Daelzicht, Buddyzorg, Proteion, en Humanitas. Daarnaast zijn Vijf Maatje op Maat, Jongerenraad Roermond, Maximina, We Green the World, Stichting Vergeten Groenten en Vincentius Vereniging Roermond aanwezig.
Aanmelden vooraf is niet nodig. Iedereen is welkom om langs te komen, de mogelijkheden te ontdekken en zich te laten inspireren door de vele vrijwilligersorganisaties die een verschil maken in Roermond.