Natte weer bijna voorbij: weersverbetering op komst

Foto: yeon woo lee

Vanaf woensdag regelmatig droog, maar nog steeds vrij koud

Na het natte weer van de afgelopen weken is er nu eindelijk een weersverbetering op komst. Vanaf woensdag neemt de kans op buien af en wordt het waarschijnlijk een stuk rustiger weer. Op een ‘Indian Summer’ hoeven we voorlopig niet te rekenen. De wind komt namelijk uit het noordoosten en blijft koude lucht naar ons land blazen. Het wordt niet warmer dan 11-13 graden.

In de nachten wordt het mogelijk ook flink koud en krijgen we misschien zelfs de eerste vorst van deze herfst! De wind neemt namelijk af en bij heldere omstandigheden kan de temperatuur pijlsnel dalen. Wel ligt mist en lage bewolking op de loer en naarmate we verder in de maand oktober komen lost de mist steeds moeizamer op. Maar wanneer de mist wegtrekt is het gelijk op en top herfstweer en is het ondanks de lage temperaturen genieten van de kleuren die de herfst met zich meebrengt.

Hoe lang het rustige en meest droge herfstweer duurt is onzeker. Volgens de huidige verwachting neemt na volgend weekend de kans op westenwinden en buien weer toe, precies wanneer de regio’s Zuid en Midden herfstvakantie krijgen.

Johnny Willemsen

Bron: weeronline