Gevoelig kouder vanaf vandaag

Foto: Melk Hagelslag

Vanaf morgen droog met regelmatig zon
                                              
Vandaag wordt het 12-13 graden. Hiermee is het ongeveer zeven graden kouder dan gisteren. Het is later vandaag onstuimig met buien en veel wind. Vanaf morgen is het met maxima van circa 11 graden nog iets kouder. In de nachten is kans op lokaal een graadje vorst. Het blijft droog en het is vaak zonnig. Wel is er in de nachten en ochtend kans op regionaal dichte mist.

Vanochtend is het vrij zonnig, maar in de loop van de dag raakt het meer bewolkt en trekken fikse buien over met name het westen en noorden van het land. Ook landinwaarts is kans op een bui. Er waait een stevige zuidwestenwind met in het noordwestelijk kustgebied kans op zware windstoten van 90 tot bijna 100 km/uur.

Het wordt 12-13 graden. Hiermee is het een graadje warmer dan gebruikelijk begin november, maar wel fors kouder dan gisteren. Bovendien maakt de wind het voor het gevoel nog enkel graden kouder.

Droog met zon en mist
Vanaf morgen blijft het op veel plaatsen tot en met het komende weekend droog. Er is woensdag veel ruimte voor de zon en met circa 11 graden is de middagtemperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar.

In de nacht naar donderdag en in de nacht naar vrijdag is grote kans op mist. Deze mist kan zowel donderdagochtend als vrijdagochtend regionaal hardnekkig zijn. Overdag wordt het circa 11 graden, behalve in gebieden waar het tot ver in de middag grijs blijft. Hier blijft het kwik steken rond 7 graden. In de nachten beperkt de mist de vorstkansen. Mogelijk daalt het kwik in het oosten een keer ergens net onder het vriespunt, maar op de meeste plaatsen wordt het niet kouder dan een graad of 2.

Goede kansen op een zonnig weekend
Op vrijdag draait de wind van zuidwest naar zuidoost. Hierdoor wordt de aangevoerde lucht wat droger. Lokale nachtelijke mistbanken blijven mogelijk, maar de kans op hardnekkige mist op grote schaal neemt sterk af. Het komende weekend en dan met name de zaterdag ziet er daardoor flink zonnig uit en met 12-15 graden is het heerlijk weer voor een fietstocht of een (bos)wandeling.

Jaco van Wezel

Bron:weeronline