Weekendweer: vrij zacht met wat regen

Foto: Sasel13

Deze vrijdag nog fris, maar wel met zonnige perioden

November laat zich al weken van een zachte kant zien en dat is dit weekend niet anders. Dit keer geen warmterecords, maar met circa 11 graden is het wel een paar graden zachter dan normaal. Daarbij kunnen we veel bewolking verwachten en valt soms wat (mot)regen. Zondag breekt de zon vanuit het noorden door.
 
De aanloop naar het weekend verloopt een stuk frisser dan het weekend zelf, want vandaag wordt het 8-9 graden. Dat zijn volstrekt normale waarden voor de tijd van het jaar. De matige zuidwestenwind maakt het voor het gevoel een paar graden kouder en het is dan ook fijn om een warme jas aan te hebben. Regionaal kan de zon flink schijnen, maar er zijn ook gebieden waar veel wolkenvelden voorkomen. Dat is vooral in het noordoosten het geval en daar is ook kans op een paar lichte buien.

In de avond raakt het vanuit het westen bewolkt en dat is een opmaat naar een overwegend grijze zaterdag. Komende nacht kan het af en toe licht (mot)regenen. Zaterdag overdag blijft het vooral in het zuiden op de meeste plaatsen droog. In het noorden en noordwesten is kans op een beetje motregen. Het wordt 9 graden in het zuidoosten tot ruim 11 graden aan de westkust. Daarmee zitten we in De Bilt dit jaar al bijna aan 280 dagen met maxima in de dubbele cijfers.

Ook zondag komt het kwik in de dubbele cijfers uit met 10 tot 12 graden. Daarbij breekt vanuit het noorden de zon door. Het zuiden houdt waarschijnlijk de hele dag veel bewolking en daar is ook kans op wat gespetter. Elders blijft het bij een enkel buitje en verloopt de dag zo goed als droog. Er waait een matige westenwind. Prima weer dus om buiten te zijn, maar zoek dan wel rustige plekken op.

Jaco van Wezel

Bron: Weeronline