Roermond On Stage: 200 en meer

Foto: Roermond On Stage

Nog een paar dagen te gaan en Roermond On Stage, het mooiste beroepenfeest van Midden-Limburg, barst los! De vierde editie die wederom gaat plaatsvinden in de Jo Gerrishal brengt 1000 VMBO-leerlingen uit de regio in contact met beroepsbeoefenaars. Deze helpen de leerlingen om een betere toekomstkeuze te maken en enthousiast te maken voor een beroep dat ze wellicht ooit gaan uitvoeren. Leerlingen beter voorbereiden op de beroepstoekomst en ze een bewustere keuze te laten maken is waar het om draait. Leerlingen zien daarnaast ook welke mogelijkheden er in de regio zijn, vaak is niet bekend welke mooie bedrijven er in de regio zijn en wat je daar kunt worden.

Tijdens de voorlichting van Roermond On Stage aan de beroepsbeoefenaren die meedoen werd bekend gemaakt dat de 200ste aanmelding een feit was. ROS deelt bij bijzondere aantallen een vlaai uit onder de aanmeldingen. Het bedrijf APT (Alu Product Technology) is de gelukkige winnaar van de vlaai, die wederom door leerlingen van het Vista Collega, horeca en bakkerij opleiding is gemaakt!
Mariëlle Jacobs nam namens APT de vlaai in ontvangst van de nieuwe presentator Agnes Stijnen!

APT staat dit jaar voor het eerst op Roermond On Stage, maar kijkt uit naar de ontmoeting met leerlingen. Mariëlla: ‘We werden geattendeerd om mee te doen aan On Stage en eigenlijk waren we daar heel snel enthousiast over. Ieder bedrijf is op zoek naar werknemers, nu helpt On Stage niet meteen dat probleem op te lossen, maar over een aantal jaren zoeken we nog steeds werknemers als we niet de aandacht leggen bij de jeugd. Na de voorlichting van de projectleider zijn we helemaal enthousiast om de 17e een mooi beroepenfeest mee te maken.”

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd? Is het motto van Roermond On Stage. 25% van de leerlingen die meedoen aan On Stage en een positieve ervaring krijgen, blijven verbonden aan het bedrijf dat ze ontmoeten op Roermond On Stage. Over een aantal jaar zien we dus dat een leerling, die APT ontmoet heeft en er een leuke Doe Dag op 26 maart heeft ervaren, zich meldt als nieuwe werknemer.

Opgeven om mee te doen aan Roermond On Stage kan nog tot en met dinsdag 10 maart, daarna gaan de lijnen dicht. Alle beroepen zijn nog welkom, vooral de groene sector, de bouwsector, onderwijs, techniek en transport zijn zeker nog welkom. Maar iedereen heeft een mooi beroep en is daarom zeer geschikt om erover te komen vertellen. Meer informatie staat op www.roermondonstage.nl

Reacties