Medewerkers vallen werkgever aan:

Foto: Hair and Beauty MP

Tijdens een werkbespreking bij Hair and Beauty MP werd de werkgever Marijke Paradiek belaagd door haar kapsters. Haar kapsters zijn het zat om nog langer met hun handen stil te zitten, waarop enkele kapsters hun schaar in het haar van hun werkgever hebben gezet.

Alle medewerkers zijn aangehouden en zijn tot in ieder geval tot 2 maart in voorlopige (thuis)hechtenis gezet.

De werkelijke situatie:

Alle kapsalons zijn vanaf 15 december 2020 tot minimaal 2 maart 2021 gesloten. De werknemers zitten verplicht thuis, de loon- en andere kosten van de ondernemers lopen gewoon door. De werkelijke situatie is anders dan de overheid doet geloven. Overheidssteun in minimaal. Nog steeds is er geen uitsluitsel over diverse kostenregelingen voor kappers en dienen de kapper-ondernemers vooralsnog bijna alles uit eigen zak te financieren. Bij de meeste kapsalons staat het water tot aan de lippen en hebben de eerste kapsalons hun deur helaas definitief moeten sluiten.

Ondanks deze trieste situatie laten de medewerkers van Hair and Beauty MP hun kop niet hangen. 3 dagen in de week kunnen klanten terecht voor vragen en haarproducten bestellen.

Voor haarwerken en pruiken geldt gelukkig een uitzondering. Medische behandelingen (waaronder aanmeten en leveren van haarwerken) mogen gewoon uitgevoerd worden Uiteraard met inachtneming van de Corona-maatregelen.

De medewerkers proberen op allerlei manieren contact te houden met hun klanten. Afgelopen weekend werd een digitale-Bingo middag gehouden. Enkele medewerkers kwamen uit eigen initiatief bij elkaar om op ludieke wijze geld in te zamelen voor de kapsalon. Deze middag werd door de meeste mensen positief ontvangen. De winnaars van de Bingo-middag mogen na de heropening hun prijzen verzilveren.