Derde Roermond On Stage met bekende Limburgers

Foto: Roermond on stage

Persbericht – Tekst en beeld: Chantal Hamers – Circa 1000 derdejaars vmbo’ers in Midden-Limburg gaan dinsdagmiddag in gesprek met 260 beroepsbeoefenaars om een beter beeld te krijgen van het werk dat zij doen en wat daarvoor nodig is. Het is de derde keer dat Roermond On Stage wordt gehouden, het landelijke, succesvolle netwerkevenement voor jongeren en bedrijven die nieuwe collega’s alvast willen boeien en binden.

De vmbo’ers volgen onderwijs bij Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML), Citaverde en Gilde Opleidingen. De aanwezige professionals vertegenwoordigen 190 verschillende beroepen. Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) uit Neer opent het evenement, bestuursvoorzitter Thieu Kikken van SOML sluit af.

Bijzonder voor deze editie is dat ook leerlingen van de Gesamtschule uit het Duitse Brüggen in gesprek gaan over de inhoud van een werkdag van mensen in uiteenlopende beroepen. Zo is dj Admin (Rick Jansen) er, een barbier, tatoeëerder, lijstenmaker, automonteur, vliegtuigtechnicus en advocaat. Op https://www.roermondonstage.nl staat het complete overzicht.

Roermond On Stage wil graag Euregionaal het beroepenfeest versterken, vertelt projectleider en organisator Paul van Lienen van Roermond On Stage. “Het is goed om niet in landsgrenzen te denken, maar in beroepsmogelijkheden voor leerlingen.

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?”

In lessen voorafgaand aan dit zogenoemde Beroepenfeest, leren de leerlingen van de negen deelnemende scholen hoe ze kunnen kennismaken met de mensen van bedrijven waar ze benieuwd naar zijn en welke vragen ze willen stellen. Op 19 maart, de Doe Dag van On Stage, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de professionals met wie ze een match hebben gemaakt.

Dat past perfect bij de missie en visie van SOML; zoveel mogelijk maatwerk en leren in ontmoeting zijn belangrijke pijlers van de basishouding waarin de leerling centraal staat en de school middenin de maatschappij. De deelnemende bedrijven werken in de techniek, zorg en welzijn, handel en economie, groen en natuur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0