Geslaagde sport- en speldag sportservice Roermond en partners

Foto: Sportservice Roermond

Roermond – Angela Hokstam – Sport en bewegen draagt bij aan het welzijn van mensen. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten, ook mensen met een beperking. Net zoals anderen, sporten mensen met een beperking voor hun ontspanning en plezier. Daarnaast hebben zij er profijt van in het dagelijks leven. Door het sporten leren zij nieuwe mensen kennen en worden zij actief betrokken bij hun sportomgeving. Sport draagt bij aan een grotere zelfstandigheid en zelfwaardering.

Vanuit deze gedachte is een samenwerking tot stand gekomen tussen de gemeenten Echt- Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. Deze gemeenten zetten samen met het Huis voor de Sport Limburg, hun schouders onder deze samenwerking, met als doel de gehandicaptensport een prominente plaats te geven in de regio Midden-Limburg. De hoofddoelstelling van het project is vanuit intergemeentelijke samenwerking in Midden-Limburg drempels wegnemen, die de (achterblijvende) sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking belemmeren, omdat sport en bewegen gezondheid bevordert, participatie vergroot en isolement voorkomt. Iedereen kan sporten Midden-Limburg richt zich in het bijzonder op mensen met een: verstandelijke, lichamelijke, meervoudige, visuele, auditieve beperking en gedragsproblematiek.

Foto: Sportservice Roermond

Op 5 oktober kon deze doelgroep weer genieten van een goed verlopen en leuke sportdag georganiseerd door de sportservice Roermond en andere organisaties in de Jo Gerrishal. Het was alweer de 5e editie van de jaarlijkse Sport en Speldag voor mensen met een beperking en kinderen uit het speciaal onderwijs. Tijdens deze dag waren er verschillende verenigingen die zich presenteerden en konden de mensen zoeken naar een sport die bij hen past.

De buurtsportcoaches van Sportservice Roermond geven aan dat het een mooie opkomst was (ongeveer 200 deelnemers). Het publiek was divers en er werd samen gesport. Het doel was deelnemers te laten kennismaken met sport en bewegen en te laten ervaren hoe leuk dit kan zijn. En eventueel kunnen ze zich aansluiten bij het gepresenteerde aanbod. Er kon aan verscillende sporten worden meegedaan zoals: rolstoel dansen, handboogschieten, darten, boccia en nog veel meer.

Sportservice Roermond is onderdeel van de afdeling Sport en Bewegen Roermond. Sportservice Roermond zet zich in om de sport- en beweegdeelname van alle mogelijke doelgroepen te vergroten. De activiteiten die door Team Sportservice worden georganiseerd dragen bij aan het welzijn, de kwaliteit van leven en de gezondheid van alle inwoners in en rondom de gemeente Roermond. De gemeente Roermond heeft vijf buurtsportcoaches werkzaam binnen het team van Sportservice. De buurtsportcoaches werken samen met verschillende partners en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te laten bewegen. Elke wijk heeft een eigen buurtsportcoach. Eén buurtsportcoach is ook verenigingsondersteuner.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden