Onnodig verlies VVV in Den Haag

Zaterdagavond reisden de ploeg van Robert Maaskant en zijn staf af naar Den Haag. In de Hofstad begon VVV met exact dezelfde 11 namen als een kleine week geleden het geval was in Utrecht. ‘Never change a winning team’ zal hierbij mede de gedachte van Maaskant zijn geweest. Alleen Opoku maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie vanwege een blessure.

De thuisploeg begon offensief aan het duel. De driepunter vorige week in Waalwijk had de Haagse burger moed gegeven en dat was te zien in de openingsfase. Toch wist VVV na verloop van tijd prima van zich af te voetballen en werd onze opkomende back Pachonik gevloerd in het zestienmetergebied. Dit was voor scheidsrechter Mulder echter te mild voor een penalty. Ook de Haagse voorhoede meldde zich een aantal keer dreigend voor het doel van Kirschbaum. De verdediging stond daar telkens prima zijn mannetje.

De grootste kans van de eerste helft was toch voor de thuisploeg. Een verraderlijk afstandsschot van Pinas werd goed gekeerd door onze goalie. De rebound van Necid ging vervolgens naast. ADO hoopte toen op een strafschop maar volgens de VAR deed Röseler in het duel, met diezelfde Necid, niets verkeerd. Helaas bleef het niet bij deze ene kans, op slag van rust kopte Pinas van dichtbij een vrije trap tegen de touwen, 1-0.

Een mentale dreun voor VVV, maar de ploeg kwam geslepen uit de kleedkamer. Toch scheelde het niet veel of VVV, vandaag in het rood-wit gekleed, had ook meteen na rust een doelpunt tegen gekregen. Kum stond echter juist gepositioneerd en haalde een kopbal vlak voor de doellijn weg. De wedstrijd werd harder, opstootjes bleven niet uit, en VVV zocht de aanval. Een halve voorzet van Sinclair kuste de lat en een vermeende handsbal voor het doel van Zwinkels werd weggewuifd door arbiter Mulder. Ook de staf voelde dat er wel iets te halen viel en Maaskant wisselde aanvallend, Wright kwam in de ploeg voor Neudecker.

Het werd opeens een lastiger verhaal toen Post twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg nadat hij Ould-Chikh vloerde op de middenlijn en een veelbelovende aanval dus onderbrak. Post had al geel ontvangen na een eerder opstootje met Falkenburg. Van Ooijen werd daarna naar de kant gehaald, Cattermole verving hem.

Kirschbaum hield met een geweldige reflex VVV in de slotfase op de been. Hij redde fraai een kopbal van ADO-spits Necid. ADO was in de slotfase heer en meester maar VVV loerde nog altijd op dat ene kansje. Uiteindelijk bleven grote kansen uit, Kirschbaum ging nog mee naar voren bij een vrije trap van Cattermole maar ook dat mocht niet baten. Het bleef bij 1-0 in de Hofstad.

ADO Den Haag – VVV-Venlo 1-0 ( 1-0 )
Pinas 45+1 , 1-0
Scheidsrechter: Dhr. S. Mulder