Nieuw zangduo uit Roermond en Tegelen brengt het gebaar van vastelaovend

Kelly Peters uit Tegelen en Lotte Halmans-Lucas uit Roermond vormen samen het zangduo Kelly & Lotte en maken vastelaovesmuziek voor iedereen toegankelijk. Er wordt vaak in liedjes gezongen dat vastelaovend voor iedereen is, voor oud, jong, dik, dun, groot en klein, maar hierbij wordt er meestal een doelgroep vergeten namelijk: niet (goed) horende mensen. Daarom brengen Kelly & Lotte ‘t gebaar van vastelaovend.

Waarom?
Kelly & Lotte werken beide met mensen met een verstandelijke beperking waarvan sommige slechthorend of doof. Goede communicatie is hierin van belang. Kelly & Lotte hebben in hun werkveld ervaren dat er mensen zijn die minder kunnen genieten van de vastelaovesmuziek en zijn daardoor op het idee gekomen om een liedje te maken dat écht voor iedereen is. Zelf zijn Kelly & Lotte ook erg geïnteresseerd in gebarentaal en willen dit graag overdragen aan anderen. Samen met een tolk hebben zij het liedje vertaald in Nederlands met gebaren (NMG).

Het liedje?
Het is een vrolijk en toegankelijk liedje voor iedereen! Ook komen er twee dialecten samen, namelijk het Tegels dialect en het Roermonds dialect. Welk dialect je spreekt maakt dus niet uit, het is echt voor iedereen! Bekijk de videoclip en doe mee!

Reacties