Prins Robin I de Groot de nuje Prins van de Katers oet Neel

Foto: Hans Sweegers Heel

Na maanden van wachten was het zaterdag 12 januari 2019 dan eindelijk zover. Het uitroepen van de nieuwe Katerprins bij Zaal de Ster. Voordat het echter zover was, werd eerst zijn voorganger Prins Olaf I Metten opgenomen in SJNAPS. Nadat hij de proeve van bekwaamheid had afgelegd, werd hij door zijn mede-oudprinsen meegenomen en was de bühne vrij voor de uitroepact.

De zaal was bommetje vol en spanning begon toe te nemen onder te toeschouwers. Er werd de zaal rondgekeken om te zien of er bekenden waren en of er mensen plotseling waren verdwenen. Vors Wil deelde de zaal mee, dat er dit jaar geen filmpje zou volgen, maar dat de Prins vanuit achter uit de zaal naar het podium zou komen, uiteraard volledig incognito. Zo geschiedde en na enkele rondjes wurmen door de zaal nam de Nuje plaats naast Wil om te worden geïnstalleerd. Bij het onthullen begon de muziek te spelen en klonken her en der kreten van herkenning en verbazing. Daar stond dan nuje Katerprins: Robin I de Groot!

Volgens eigen zeggen had hij die avond geen last van zenuwen, maar was hij wel opgelucht dat hij nu eindelijk zichzelf bekend mocht maken als de nuje Prins. Nadat hij door vors Wil was voorzien van zijn waardigheden, kreeg de Prins zelf de microfoon en stelde hij eerst zichzelf voor en riep daarna zijn adjudanten bij hem op het podium. De Prins zal dit jaar worden geassisteerd door Lars Heuvelmans, Roel Hendriks en Vincent Theunissen. Hij woont samen met zijn vriendin Mieke en zijn twee zoontjes Krijn en Chris en hond Max. In het dagelijkse leven is hij directeur bij Groba, een bedrijf dat machines maakt voor kaasverwerking. In zijn vrijetijd vaart hij graag met zijn boot, kijkt hij naar series op Netflix en doet hij aan tennis. Uitgaan met vrienden en dan lekker eten en borrelen is ook iets dat hij graag doet. Samen met zijn adjudanten zal hij over het Katerriek gaan regeren met zijn lijfspreuk:

Ich kees veur Vastelaovend!”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden