112

Roermond Nieuws In gesprek met het slachtoffer van de brand aan de Venloseweg in Roermond

Foto: John Meisters

8 augustus – In Roermond is om 15.50 uur de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Venloseweg. De brand heeft het hele appartement verwoest. Eveneens zijn er 4 omliggende appartementen door het water en de roet onbewoonbaar verklaard. Gelukkig raakte niemand gewond. Zo melden verschillende nieuwssites

In gesprek met het slachtoffer

Onder de foto’s en het filmpje het interview met het slachtoffer Roy.

 

Wij zitten hier in gesprek met Roy en zijn moeder Esther

Na een aantal minuten stilte bij het zien van het bijgevoegde filmpje begint Roy te vertellen met betraande ogen.

“Wat mij hier is overkomen is met geen pen te beschrijven. Ik zeg overkomen, omdat dit buiten mijn schuld om is gebeurd. Het was een enorme shock om na het doven van het vuur even een kijkje te hebben kunnen nemen in mijn appartement, waarbij ik zag dat alles wat ik had, volledig verwoest is. De schrik zit er na 2 dagen nog goed in en ik probeer mijn gedachten op iets anders te richten door gewoon nog door te gaan met werken. Het is zeker niet makkelijk om te werken met in gedachten geen ’thuis’ meer te hebben en om na het werk naar toe te gaan en dus ook niet meer de weg naar huis te kunnen wandelen.

Oorzaak en buren

Het onderzoek loopt nog, maar de woordvoerder van de brandweer heeft met mij gesproken over het hoe en wat van de brand. De brand is waarschijnlijk ontstaan op het balkon. Het hoe en hoe nu verder krijg ik nog te horen in de loop van de komende weken. Meerdere nieuws sites hebben al gemeld dat er 4 omliggende appartementen onbewoonbaar zijn verklaard. Hier voel ik mij schuldig over, maar het is de vraag of de oorzaak van de brand bij mij ligt. Over de schuldvraag ben ik in gesprek met mijn schadeadvocaat. De buren zitten in dezelfde situatie als ik, ook veel water en roetschade.

Verzekering en bijkomend doel

Ja,  de vraag waarom ik niet verzekerd ben? Mijn moeder heeft een tijdje samen met mij in het appartement gewoond. Mijn moeder heeft toen haar eigen appartement gekregen. En haar verzekeringen omgezet naar haar eigen appartement. De leek die ik ben in deze zaken, heeft er nu toe geleid dat ik geen verzekering heb afgesloten. Mensen om mij heen zeggen “Had je maar!”. Ja, had ik maar, daar heb ik nu weinig aan. Eerst moet ik dit oplossen, zo goed en zo kwaad ik kan.

De reden dat ik dit interview heb toegestaan is een belangrijke waarschuwing voor andere mensen.

Alsjeblieft sluit een verzekering af, voor die paar euro in de maand. Het scheelt je zo veel rompslomp en leed!

Familie start crowdfunding!

Crowdfunding link verwoestende brand Roermond

In alle hectiek hebben familieleden een crowdfunding actie opgestart. Dit vind ik heel lief, normaal ben ik niet iemand die om hulp of geld vraagt. Maar dit is mijn pet te boven gegaan. Nu ik hier langer over nadenk vind ik het heel lief en ben ik blij met iedere euro die er binnen komt. Nu wil ik even goed iedere bedanken voor de steun en berichten via welke weg dan ook.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen