Beste terras van Remunj 2020

Foto: Arend Masius

 

Na een oproep aan de lezers van Roermond Nieuws om het beste terras van Roermond te kiezen, kwam er een groot aantal nominaties binnen. De beste twintig terrassen, met allemaal meer dan 5 nominaties, gingen de strijd met elkaar aanbinden.

Al deze terrassen werden bezocht door een deskundige jury van mystery guests. Zij waren op pad gestuurd met de opdracht om te kijken naar klantvriendelijkheid, aankleding, hygiëne, prijs/kwaliteit, exclusiviteit en sfeer. Voor elk van deze onderdelen moesten punten gegeven worden. Vanwege de huidige overheidsrichtlijnen  moest men ook kijken of er corona-maatregelen waren toegepast, en welke.

Alle punten werden bij elkaar geteld, en op dat moment lagen Heeren aan de Maas en Brasserie V’rkoch op een gedeelde eerste plaats. Dit zei echter nog niets: want daarna was het de beurt aan de lezers van Roermond Nieuws om te stemmen op hun favoriete terras. Dat werd massaal gedaan: op het einde van de eerste stemdag waren maar liefst 600 stemmen uitgebracht. In het begin liep het heel gelijk op, waarbij het duidelijk was dat publiek en jury op één lijn zaten.  Halverwege de week ontstond er een duidelijke top tien, en een dag later schoten er drie terrassen echt naar voren. Of ze hadden een heel grote klantenkring; of men had alle familie, vrienden en bekenden gemobiliseerd om hun stem uit te brengen. Hoe dan ook: deze drie terrassen werden niet meer ingehaald, ondanks dat er op de laatste stemdag nog veel stemmen binnenkwamen.

Bij het sluiten van de stembussen waren maar liefst 1464 stemmen uitgebracht! De nummer 1 had maar liefst 21% van die stemmen ontvangen. Ondanks het commentaar van lezers dat alle terrassen in Roermond zouden liggen, is er toch een terras uit Swalmen in de top 3 geëindigd. Het kan raar lopen.

Zoals aangegeven zijn de punten van de jury opgeteld bij de stemmen, hetgeen de volgende top 3 laat zien:

  1. Preuverie De Sjnats
  2. Plantage Blankwater
  3. Blond & Blond

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen