Lokale Kunst Fred van Neer en expositie ‘Stille Getuigen’

Foto:

Angela Hokstam – Behalve de tentoonstelling “Stille Kracht” zijn er nu in het Museum van de Vrouw, twee kleinere exposities te zien. Tot 14 oktober 2020 hangen in de grote zaal een twintigtal werken, van Fred van Neer.

Op zijn 58e begon Fred van Neer, op zoek naar een hobby, waarin hij zijn bijzondere creativiteit kwijt kon, met schilderen. Fred schildert alles wat hem boeit: natuur, cultuur, maar vooral mensen. Zijn schilderijen hebben prachtige kleurencombinaties,laten echte karakters zien en spreken zeker tot uw verbeelding.

Nu ook te bezoeken de mini-expositie ‘Stille Getuigen’. Tot eind december staan werken van Marijke Leertouwer, in de vitrines op de begane grond. Het begon voor kunstenaar Marijke allemaal, met een bezoek aan een brocante in Triëst, Italië in 2008 waar zij 2 oude paspoorten vond van een Italiaans echtpaar. In 2016 vond ze er weer 2 en werd de jacht op oude paspoorten geboren. Marijke vond het vreemd dat deze paspoorten zomaar te koop aangeboden werden. Was er dan niemand meer in de familie, die deze erfstukjes wilde bewaren? Ze besloot om een soort monument voor deze “vergeten mensen” te maken, in de vorm van een assemblage waar het paspoort op tentoongesteld zou worden. Beide exposities zijn tijdens de openingstijden van het museum gratis te bezoeken.

Museum van de Vrouw – Plats 1 / 6101 AP Echt – T +31 0475 – 201002 – w museumvandevrouw.nl