Nooit te Oud?! start met nieuwe cursussen voor 55-plussers in Roermond

Foto:

Nooit te Oud?!, het project dat 55-plussers in Roermond samenbrengt en hen hun creatieve wens laat (her)ontdekken en ontplooien, biedt dit najaar weer nieuwe cursussen aan. Naast muziekcursussen  en muziekklassen van de Koninklijke Harmonie Roermond en beeldende cursussen van ECI cultuurfabriek worden dit najaar ook zogenoemde belevingsworkshops aangeboden.

Tijdens deze cursussen ontdekt men samen met andere geïnteresseerden en onder vakkundige begeleiding kunst en cultuur. Zo kan men in oktober samen met andere liefhebbers vier theatervoorstellingen in ECI cultuurfabriek bezoeken, voorafgegaan door een workshop theater beschouwen of gaat men onder leiding van een deskundige in november een muziekvoorstelling, een film, een theatervoorstelling en een expositie in ECI Cultuurfabriek bezoeken. Verder nieuw zijn een cursus ‘Tai Chi’ en aan het einde van het jaar een cursus ‘Introductie kunstgeschiedenis’.

Hieronder is een overzicht van het cursusaanbod opgenomen. Aanmelden kan via www.nooitteoudroermond.nl.

Beleving
Theater
Bezoek vier theatervoorstellingen in ECI cultuurfabriek met voorafgaand een workshop ‘theater beschouwen’ door Jordy Bassant.
Data: za 10 okt, zo 18 okt, zo 1 nov, en za 28 nov

Carrousel theater, film, muziek, expo
Bezoek onder leiding van een deskundige een muziekvoorstelling, een film, een theatervoorstelling en een expositie in ECI cultuurfabriek.
Data: ma 9 nov, wo 11 nov, vr 20 nov en wo 25 nov

Tai Chi
Start: vr 30 oktober 2020 (totaal 10 lessen)
Lesdag en tijd: vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur

Introductie kunstgeschiedenis
Start: Einde van het jaar. Meer informatie volgt.

Beeldend Filmmaken
Data: 7 dec, 14 dec, 4 jan, 11 jan, 18 jan en 25 jan
Lesdag en tijd: maandag van 13.00 tot 15.00 uur

Amulet maken
Data: 11 nov, 18 nov, 25 nov, 2 dec, 9 dec
Lesdag en tijd: woensdag van 15.00 tot 17.00 uur

Druk- en verftechnieken op textiel
Startdatum: medio november. Meer informatie volgt

Muziek
In januari 2021 start Koninklijke Harmonie Roermond met een nieuwe koorklas, een blazersklas en een cursus muziektheorie.

Alle cursussen ‘Beleving’ en ‘Beeldend’ kosten 25 euro per cursus en worden gegeven door vakdocenten op goed bereikbare locaties in Roermond. De muziekklassen bij Koninklijke Harmonie  Roermond kosten 1 euro. Let op: men kan alleen deelnemen aan activiteiten van Nooit te Oud?! als men