M&M: gecombineerde expositie in de ECI Roermond

Foto:

Harde hamerslagen, zachte penseelstreken. Zwaar staal, licht canvas. Stug ijzer, vloeibare verf. Kan deze samenvoeging ook leiden tot een elektrochemische verbinding? Je kunt het zelf gaan onderzoeken tijdens de bijzondere expositie M&M, van 2 tot en met 29 augustus 2021 in de voormalige Electro Chemische fabriek (ECI) Roermond.

M&M staat voor beeldend kunstenaar  Marleen (Hansen) uit Sint Odiliënberg en
Maarten (Vaessen) uit het Belgische Kessenich-Kinrooi.


Lagen
Marleen Hansen vangt emoties. Vanuit ervaringen, gebeurtenissen en indrukken die haar raken schildert zij geabstraheerde voorstellingen op doek. Het doek moet gaan leven, net als de huid van de ouder wordende mens. Dus veel verf, veel lagen, vaak ook vermengd met aardse materialen. De gevoelens vertaald in kleur, vorm, lijn en vlak schreeuwen om aandacht. Soms zien we het kind in Marleen doorschemeren in haar werk. Haar galerie TriVidha bevindt zich in de voormalige molenloods in Sint Odiliënberg. Hier zijn haar nieuwste werken te zien vaak ook met creaties van andere kunstenaars.

Deuken
Maarten Vaessen heeft één geloof: ijzer. Zijn werk komt recht uit het hart, ongehinderd door een kunstopleiding. Hij doet toch niet wat een leraar hem opdraagt, zoals hij zelf zegt. Zijn abstracte en figuratieve werken bestaan uit gecombineerde oermaterialen, maar ijzer voert dus de boventoon. Enkele door hem geselecteerde galerieën verkopen zijn werken, maar ook zijn eigen atelier en 4000 vierkante meter grote beeldentuin zijn vrijblijvend te bezoeken. In België, Duitsland en Nederland exposeert hij daarnaast met zijn eigen mobiele galerie. Kenmerkend voor Maarten’s werk zijn onafgewerkte lasnaden en lasspetters. Ook deuken vindt hij niet erg. Inspiratie doet hij op tijdens zijn wandelingen langs de Maas. Vervolgens gaat hij aan de slag: verhitten, kloppen, bonken, slaan. Zo. Dat staat!

De officiële opening van de expositie is op zaterdag 7 augustus om 16.00 uur, ECI 13, Roermond. Verder dagelijks geopend tussen 9.00 uur en 20.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur. Maarten is iedere zondag aanwezig, Marleen elke zaterdag en zondag van 13.00-17.00uur. Toegang is gratis.
Kijk ook op: https://www.marleenhansen.nl
https://www.maartenijzerkunst.be

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen