Werken kunstenares ademen uit wat in haar leeft, beweegt, broeit en suddert

Foto:

Door Angela Hokstam

 

Marianne Bongers, geboren in Roermond, is de eigenaar van Galerie-Atelier, Honest Art.
Marianne vertelt: De naam Honest Art staat voor eerlijke kunst, dat betekent het is mijn eigen idee en ontwerp, de doeken zijn uniek en eenmalig, er is geen oplage.
Als kind en (jong)volwassene werd haar schilderambitie, door haar ouders beteugeld. Ze moest aan andere verwachtingen voldoen. De kunstenares legt uit;De meisjes uit die tijd moesten naar de huishoudschool vonden mijn ouders, kunst was ook geen beroep en ik werd toegelaten tot de academie van Amsterdam. Dat kon natuurlijk helemaal niet.
Pas op latere leeftijd koos ik mijn eigen weg. Schilderen voelde voor mij als een eerste levensbehoefte, dus ik kon niet anders dan daaraan toegeven. Ik ging studeren aan de Stedelijke Academie voor Kunsten in Genk, waar ik in 2003 cum laude afstudeerde.
Wat haar is bijgebleven uit die tijd: Het ambachtelijk werk met discipline, dus helemaal terug naar de basis, die ze al lang had losgelaten. Het liefst deed ze modeltekenen, vooral als de juf zei Marianne je moet tekenen, wat onder de huid zit hoe de spieren en botten in elkaar zitten de anatomie van het lichaam.Tot op heden maakt ze er veel gebruik van. En niet te vergeten de Bourgondische gezelligheid!
Mijn werken laten zich niet langer beteugelen. Het is alsof de penseelstreken eindelijk hun kans zien: rechtstreeks van mijn hart naar het doek, zonder interrupties, vrij en onbegrensd. In al mijn werken komen deze krachtige expressieve uitingen terug. Het is mijn signatuur geworden. Of het nu is met mijn acrylwerken op doek, beschilderd porselein, of in mijn art on metal. Alle werken ademen uit wat er in mij leeft, beweegt, broeit en suddert. Een innerlijk vuur laat me voluit gaan. Soms op doeken zo groot dat ze mij uitdagen, een andere keer binnen kleine kaders. De kleur van de
passie, rood, is vaak een terugkerend thema. Omdat ik niet langer aan andermans verwachtingen voldoe, maar mijn eigen weg bewandel met passie. En omdat de kleur rood synoniem staat voor passie, emotie, liefde,wreedheid, verwerk ik graag deze kleur in mijn werken, omdat het past bij mijn thema de mens.
Inmiddels exposeer ik in binnen- en buitenland. Inspiratie haal ik uit mijn reizen naar het verre Oosten, de Cara.
Mijn meest succesvolle expositie was in Duitsland, namelijk in Regensburg, Brandenburg en Berlijn.
Hoe onderscheidt u zich van andere kunstenaars?
Door mijn techniek de snelheid van mijn penseelstreek en het schilderen op metaal en porselein.

Contactgegevens:
Marianne Bongers-Ross
Zonnedauwhof 47
6043KG Roermond
TEl. +31 (0) 475 320281
GSM +31 (0) 6 42406162
www.honest-art.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen