Gemeente en woningstichtingen werpen tijdens Straatspeeldag licht op Wijk Tegelarijeveld

Foto: Gemeente Roermond

Een afvaardiging van Gemeente Roermond bezocht afgelopen woensdag samen met Wonen Zuid en Nester de Nationale Straatspeeldag in de Roermondse wijk het Tegelarijeveld. Het gezelschap ging in het kader van deze ontmoeting met bewoners in gesprek over de toekomst van de wijk.

Om het wonen fijn, comfortabel en betaalbaar te houden, gaat de gemeente komende jaren flink investeren in de wijk. Daartoe dient een uitgetekend plan te worden uitgewerkt dat op draagvak van de buurtbewoners kan rekenen. Met de talrijke ideeën over onderwerpen met betrekking tot ontmoetingsplekken, speelruimte, duurzaamheid en groen, veiligheid en mobiliteit die zijn opgehaald gaat de gemeente met de bewoners aan de slag om gezamenlijk tot een plan en een omgevingsvisie te komen.

De kinderen leverden tijdens de Nationale Straatspeeldag alvast een eerste bijdrage met het maken van een kunstwerk voor Tegelarijeveld. Met sjablonen en graffiti gingen zij aan de slag om tot een kleurrijk resultaat te komen. Het kunstwerk is te bewonderen in het wijkgebouw van het Tegelarijeveld. Kijk HIER en HIER naar de reportages van Roermond Nieuws TV

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen