Basisschool Alhambraa gaat sluiten

Foto: Basisschool Alhambraa

Het schoolbestuur van de Stichting Islamitische Educatie Zuid-Oost Nederland (IEZO) heeft besloten basisschool Alhambraa te sluiten. Aanleidfig is te weinig leerlingen, onvoldoende bevoegde leerkrachten en onvoldoende zicht op verbetering van de onderwijskwaliteit. Het besluit is voorgelegd aan de Medezeggenschapsraad en besproken met ouders op 20 juni.

De school kampt met een lerarentekort en een beoordeling van de Inspectie van het Onderwijs in maart 2024 wees op onvoldoende onderwijskwaliteit. Pogingen om dit te verbeteren zijn mislukt, mede door de verwachting dat de benodigde verbeteringen niet haalbaar zijn zonder voldoende mensen en middelen.

De basisschool, opgericht in 2019, heeft momenteel 105 leerlingen. Dat is onder de stichtingsnorm van 212 leerlingen. Besprekingen met de Gemeente Roermond hebben geleid tot het besluit de school te sluiten. De gemeente zoekt samen met onderwijsinstanties naar passende oplossingen voor de getroffen leerlingen, zoals overstap naar een andere islamitische basisschool in Venlo of een andere school in Roermond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen