Informatie voor het maken van een containerkeuze door de inwoners van Roermond

Foto:

Binnenkort verandert de inzameling van gft- en restafval binnen onze gemeente. Dit betekent dat de 240 liter duobakken die inwoners gebruiken voor de inzameling van hun afval worden opgehaald en zij hiervoor twee nieuwe monocontainers ontvangen: één grijze container voor restafval én één groene container voor groente-, fruit- en tuinafval (gft). Voor inwoners die gebruik maken van 25L of 40L emmers of ondergrondse containers verandert er niets.

Inwoners ontvangen tussen 1 en 15 maart van de gemeente een brief met daarin een unieke inlogcode waarmee inwoners zelf een keuze kunnen maken over het formaat van de monocontainers. Voor inwoners die geen gebruik maken van het internet of hulp en ondersteuning nodig hebben is het mogelijk om via de gratis helpdesk via het nummer 0800-4020013 ondersteuning te krijgen bij het maken van de containerkeuze. Deze helpdesk is op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur bereikbaar.

Formaat containers

 Het formaat van de containers is gebaseerd op het aantal personen in een huishouden: standaard krijgen huishoudens met 1 of 2 personen 140 liter containers (afmetingen 48 x 55 ,3 x 103 cm) en huishoudens met 3 of meer personen krijgen 240 liter containers (afmetingen 58,3 x 73,7 x 107,9 cm) . Inwoners kunnen dit zelf via www.containerkeuzeroermond.nl en met het gebruik van hun unieke

inlogcode uit de brief wijzigen in het voor hen huishouden gewenste formaat. Inwoners kunnen de keuze voor het formaat container maken tussen 1 maart en 1 april 2021.

Containers uitproberen

 Door de Covid-19 maatregelen is het uiteindelijk niet mogelijk gebleken om ter plekke, in de wijk, persoonlijke ondersteuning aan te bieden bij het maken van de containerkeuze. Omdat we wel graag inwoners een goed beeld willen geven van de nieuwe containers hebben we gezocht naar een alternatief. Op diverse plekken binnen onze gemeente zetten we daarom voorbeeldcontainers neer zodat mensen een goede inschatting kunnen maken van het volume van de nieuwe mono- containers. Voor veel gestelde vragen kunnen inwoners terecht op www.roermond.nl/containerkeuze

Inwoners kunnen de nieuwe containers bekijken op een aantal locaties in Roermond:

 

  • Van 8 tot 11 maart: Swalmen, Crasbornplein bij de ondergrondse containers
  • Van 11 tot 15 maart: Herten, Groene Kruisstraat bij de ondergrondse containers
  • Van 15 tot 18 maart: Roermond, Kloosterwandplein Hema/Oranjerie
  • Van 18 tot 22 maart: Roermond, Nassaustraat bij de ondergrondse containers en Aldi
  • Van 22 tot 25 maart: Roermond, winkelcentrum Donderberg bij de ondergrondse containers
  • Van 25 tot 29 maart: Roermond, Maasniel, Hoekstraat ter hoogte voormalige pand Rabobank
  • Van 29 maart tot 1 april: Roermond, Keulsebaan bij de ondergrondse containers
  • Van 1 april tot 5 april: Swalmen, Jansplein.

Vervolg van de omwisseling

 Het omruilen van de containers start eind april en duurt een aantal weken. Inwoners blijven hun duobak of nieuwe containers op dezelfde ophaaldag buiten zetten zoals ze dat nu gewend zijn. Vanaf 1 juli 2021 rijden er nieuwe inzamelvoertuigen met zijbelading door onze gemeente. Daarover volgt nog nadere informatie. De omwisselactie is voor inwoners kosteloos. In april of mei 2021 ontvangen inwoners een vervolgbrief met uitleg over het omruilen van de duobak en wanneer dit gaat gebeuren.

Bron: Gemeente Roermond