Toon Hermans Huis boordevol september activiteiten

Foto: Toon Hermanshuis Roermond

Roermond – Door: Angela Hokstam – Het Toon Hermans Huis Roermond houdt van 2 tot en met 28 september, de training mindfulness, workshop schrijven, open atelier, wandeling o.l.v. een natuurgids, kids club, leren tekenen en nog veel meer voor belangstellenden. Jaarlijks wordt een aantal evenementen georganiseerd of er wordt deelgenomen aan activiteiten. Het bestuur staat onder leiding van Leny Houben, die is aangesteld op parttime basis voor de coördinatie van de evenementen.

De vraag, van mensen die ziek zijn, voor ondersteuning bij hun herstel groeit. Het Toon Hermans Huis Roermond biedt een ontmoetingsplaats en wegwijzer voor deze groep. Het Huis wil aansluiting vinden bij partners, in de netwerkzorg voor de zieken. Zij streeft naar financiering, organisatie, vrijwilligers en continuïteit.

De stichting aan de Willem II Singel 17 te Roermond, is een inloophuis. Haar deur staat voor iedereen wagenwijd open. Je kunt er praten of zwijgen, lachen of huilen. Alles mag, niets moet.

Financieel is het Huis grotendeels afhankelijk van donaties, van particulieren en bedrijven. Naast een financiële bijdrage zijn ook giften in natura en het organiseren van een activiteit ten bate van het Toon Hermans Huis Roermond welkom.

Dit Huis is sinds april 2015 geopend. Op 29 mei van hetzelfde jaar vond de officiele opening plaats, door Burgemeester Rianne Donders- De Leest en Mart Martens, oprichter van het eerste Toon Hermans Huis in Sittard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen