Leergeld Roermond eo. wil meer jongeren de mogelijkheid bieden aan sport- en cultuuractiviteiten mee te doen

Foto: Remaztered Studio via Pixabay

Roermond – Angela Hokstam – De toekomstplannen van Stichting Leergeld Roermond eo. zijn om nog meer kinderen te bereiken. Het doel van de stichting is om kinderen tussen 4 en 21 jaar uit minder draagkrachtige gezinnen, de mogelijkheid te bieden om mee te doen aan sport- en cultuuractiviteiten. Stichting Leergeld Roermond eo vergoedt ook de ouderbijdrage voor kinderen op de basis- en de middelbare school. Er wordt geen geld gedoneerd aan een gezin, maar rechtstreeks aan verenigingen of aan de school. Daarnaast is het werven van extra middelen, een voortdurend aandachtspunt van Leergeld Roermond eo.

De stichting is ontstaan, uit een initiatief van de Vincentius Vereniging in Roermond in 2004. Toen was de naam stichting Leerhulp Roermond. In 2012 hebben zij zich aangesloten bij de overkoepelende Nederlandse organisatie en hebben de naam gewijzigd in Stichting Leergeld Roermond e.o. De stichting helpt niet alleen kinderen uit de gemeente Roermond, maar ook uit de gemeente Roerdalen.

Aansluiting bij Leergeld Nederland heeft o.a. gezorgd voor meer publiciteit voor de stichting. De landelijke koepel is de laatste jaren samenwerkingsverbanden aangegaan. met landelijk actieve fondsen zoals het Nationaal Fonds Kinderhulp, Jarige Job en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Stichting Leergeld Roermond eo screent ook leerlingen voor het mbo en geeft hiermee aan dat het kind in aanmerking moet komen voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Een andere taak van hen is signalering. Dit gebeurt niet alleen lokaal maar ook landelijk. In het verleden is hierdoor veel bereikt. De organisatie werkt nagenoeg uitsluitend met vrijwilligers. Die gaan op huisbezoek of ontvangen de mensen op kantoor, om te kijken waar de behoefte ligt en of de kinderen in aanmerking komen voor hulp.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen