‘De Strijd om Limburg’ barst los

Foto: VVV Venlo

VVV Venlo – Deze week verscheen een gezamenlijke video: ‘De Strijd om Limburg’ barst los! En net zo is het: zaterdag 26 oktober vindt de clash plaats in Sittard tussen thuisploeg Fortuna én VVV-Venlo. De twee Limburgse clubs die op het hoogste niveau acteren kruisen de degens in een goed gevuld Fortuna Sittard stadion.

Na de nederlaag, die overigens zeer geflatteerd uitviel, van jl. zaterdag tegen Vitesse ( 0-4 ) staan de mannen van Robert Maaskant te popelen om in de derby een goed resultaat neer te zetten. “We hebben samen met de groep kritisch teruggekeken op de wedstrijd van zaterdag. Hoe het kan bijvoorbeeld dat we de doelpunten zo makkelijk tegen krijgen. Maar er was ook wel een bepaalde mate van tevredenheid over de manier van spelen in met name de eerste helft. Over de ontwikkeling van onze ploeg. Vanuit vaste elementen kansen creëren.”

De geel-zwarten speelden zaterdag jl. sterk in de eerste fase van het eerste bedrijf. Er vielen goede kansen te noteren voor John Yeboah, Richard Neudecker, Danny Post en Lee Cattermole.

De eerste helft in Covebo Stadion – De Koel – tegen Vitesse biedt dus wel de nodige aanknopingspunten richting het Limburgs onderonsje. Maaskant: “Jazeker, en dat is al een tijdje zo. We boeken progressie in de manier van spelen. Er ontstaat toch steeds meer vastigheid.”

Uiteindelijk ging géén van alle kansen er echter in, waardoor de eerste de beste kansrijke uitbraak van Vitesse meteen de 0-1 achterstand betekende. Binnen enkele minuten liep Vitesse daarna uit tot een 0-3 ruststand. De boodschap is derhalve duidelijk: de kansen die gecreëerd worden afmaken!

Het is zonder meer makkelijker gezegd dan gedaan. Want ook thuisploeg Fortuna Sittard scoorde tot op heden nog maar 13 keer in de competitie. Daarvan werden vier doelpunten aangetekend in de enige gewonnen wedstrijd tot nu toe: thuis tegen Feyenoord ( 4-2 ). Verder werd er drie keer gelijkgespeeld (Sparta, Heracles en Heerenveen). Trainer Sjors Ultee vindt zijn ploeg met 6 punten dan ook terug op een 17e plaats op de ranglijst. Twee plekken onder VVV-Venlo. “Een gelijkwaardige tegenstander”, zegt Robert Maaskant. “Zij zullen, net als wij uiteraard, koste wat het kost willen winnen. Zij hebben minder punten. Dus het zou hun ‘ontsnapping’ kunnen zijn. De druk ligt wat dat betreft in Sittard.”

Winst betekent voor de Sittardse ploeg inderdaad, dat ze VVV op de ranglijst voorbij gaan en zich de ‘best presterende Limburgse club’ op dit moment mogen noemen. Een eer die VVV-Venlo graag blijft behouden. De supporters uit Venlo zullen in Sittard dan ook als één blok achter de geel-zwarten staan. Het uitvak zit bomvol met 425 uitsupporters. “Voor onze supporters is dit logischerwijs een wedstrijd met extra lading. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. In de groep zelf hebben we natuurlijk maar weinig échte Venlonaren, maar iedereen weet wat er van hem gevraagd wordt zaterdag!”

Scheidsrechter bij ‘De Strijd om Limburg’ is scheidsrechter Makkelie. Hij krijgt assistentie langs de lijn van de heren Diks en Steegstra. Het duel in Sittard begint om 19.45 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen