Ondernemersnieuws: Waarom werkgevers liever met zzp’ers werken

Foto: Pixabay

Het aantal zzp’ers in Nederland blijft maar groeien. Steeds meer mensen willen zelfstandig werken en, ook steeds meer werkgevers kiezen voor zzp’ers. Waarom eigenlijk? Is het alleen vanwege hun flexibiliteit of zijn er meer redenen?

Dit artikel in het kort:

• Steeds meer werkgevers verkiezen zzp’ers boven werknemers.
• Een van de redenen is dat werkgevers ontdekken dat zzp’ers zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid en motivatie.
Werkgevers willen meer flexibiliteit en minder risico’s
Steeds meer werkgevers verkiezen zzp’ers boven werknemers. Daar zijn diverse redenen voor. Als je deze simpel wilt samenvatten, kun je zeggen dat werkgevers meer flexibiliteit en minder risico’s willen. Er is echter nog een andere reden waarom werkgevers liever met zzp’ers werken, een reden die een beetje taboe is: zzp’ers zijn zelfstandiger – in de breedste zin van het woord.

Voor- en nadelen van zzp-ers.

De verwachting is dat het aantal zzp’ers de komende tijd verder zal groeien en dat de grenzen tussen zzp’er en werknemer nog meer zullen worden opgezocht. Het werken met zelfstandigen heeft voor de hand liggende voordelen: Met flexibele werkkrachten kun je snel inspelen op veranderingen, zonder dat je jouw onderneming opzadelt met kostbare lange termijn verplichtingen. Toch is het belangrijk om je af te blijven vragen of het inhuren van zzp´er handig is. Soms kun je beter kiezen voor een tijdelijke arbeidsovereenkomst of oproepcontract. Schijnzelfstandigheid ligt namelijk op de loer en als daar achteraf sprake van blijkt te zijn, zijn de gevolgen groot. Opeens verandert het werkverband met een zzp´er in een arbeidsovereenkomst met ontslagbescherming. Bovendien moet de werkgever dan alsnog loonbelasting en sociale premies afdragen. Huur je werkkrachten in als zzp’er, let dan goed op.

Meer info, over advies/hulp.
Neem contact op met OKB.
06-25065671. Sjra Clerkx.
[email protected]
www.ondernemersklankbord.nl
www.delimburgsezaak.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen