De LVR stuurt aan op extra raadsvergadering volgende week woensdag over het dossier Tigers

Foto: Tigers Roermond

Op verzoek van de LVR fractie zal er woensdag 27 november vanaf 18.00 uur een extra raadsvergadering plaatsvinden om dispuut De Tigers.

Het dispuut rondom het toewijzen van 1.5 uur huren van de Wedstrijdhal blijft voortduren.  Het bestuur van De Tigers voelt zich niet serieus genomen.

‘Wij worden de stad uitgejaagd’ of ‘wij voelen ons tweederangsburgers’ zijn de kreten die de boventoon vieren.

Ondanks twee richtinggevende moties van de totale raad en een bindend toewijzingsbeleid komt wethouder Schreurs ,verantwoordelijk voor sportzaken, niet verder. “Terwijl hij het kan regelen met twee verenigingen, doet hij het met een veelvoud aan verenigingen” Dit schrijft Dré Peters op zijn Facebpook pagina.

Hij vervolgt:

De Tigers zijn steeds zo wat de laatste die aan het overleg mogen deelnemen. Gisteren zou de beslissing vallen en vandaag liet Schreurs de Tigers weten dat hij weer een collegevergadering nodig heeft om een beslissing te nemen. Voor tal van raadsleden moet het gedraai van Schreurs afgelopen zijn. Maar zoals al vaker is gebeurd in Roermond zal de coalitie Schreurs wel weer in bescherming nemen en zullen zij hun eigen mening overboord gooien voor de vrede binnen de coalitie.

De tigers wilden nog niet reageren, net zoals de gemeente Roermond. Wel wilden de Tigers kwijt:

Wij hebben de landelijke media en de KNVB die hier aandacht aan gaan schenken, ook L1 radio gaat hier morgen uitvoerig op in, vooral over de vraag hoe men in een bruisende stad omgaat met een Eredivisie zaalvoetbal club. Over discriminatie hebben wij nog niet durven nadenken en doen doen dat ook liever niet. maar de vraag luidt wat is dit dan wel? We beraden ons over hoe nu verder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen