ORANJE ROZEN OP HET MUNSTERPLEIN

Foto: Alexas_Fotos via Pixabay

Roermond – Angela Hokstam – Zaterdag 30 november bieden de vrouwen van Zonta Ruremunde en Soroptimistclub Mosaïk- Limburg oranje rozen aan voorbijgangers, op het Munsterplein in Roermond. Met deze roos vragen zij aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Met deze rozenactie wordt gevolg gegeven, aan de wereldwijde oproep van de Verenigde Naties tot actie om het geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken en mede daardoor te stoppen. Geweld tegen vrouwen maakt wereldwijd meer slachtoffers dan alle oorlogen en terroristische aanslagen bij elkaar. Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken, met fysiek of seksueel geweld. Niet de ogen sluiten voor wat we om ons heen zien, kan een eerste stap zijn op weg naar hulpverlening.

De wereldwijde oproep tot actie van de Verenigde Naties – de 16 Days of Action against Violence – is bekend als Orange the World. Tussen 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens vinden wereldwijd tal van evenementen plaats, in het teken van de kleur oranje. Oranje staat voor de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Het oranje uitlichten van gebouwen, fonteinen, bruggen en standbeelden is kenmerkend voor de campagne. Steeds meer provincies en gemeenten doen hieraan mee. In Limburg kleurt het Provinciehuis in Maastricht gedurende deze periode oranje.

Zonta Ruremonde onderdeel van het wereldwijde Zonta International, is een serviceclub van actieve en ambitieuze vrouwen met een zelfstandig of leidinggevende positie in beroep. Zonta werkt aan de verbetering van de juridische, professionele, politieke en economische status van vrouwen over de hele wereld. Zonta International heeft meer dan 31.000 leden, die lid zijn, van ruim 1200 verschillende Zonta clubs in 67 landen.

Mosaïk-Limburg maakt deel uit van Soroptimist International: een wereldwijde serviceorganisatie die zich inzet voor de verbetering van mensenrechten en de positie van vrouwen en meisjes. Met bijna 90.000 leden, verdeeld over 3.000 clubs in 125 landen, is Soroptimist International de grootste service- organisatie voor vrouwen ter wereld.

Voor meer informatie ga naar:

www.orangetheworld.nl
www.zontanederland.nl
www.soroptimist.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen