Elle Hollis terug met cover van i’m not in love

Roermond – Angela Hokstam – Elle Hollis is terug op de Nederlands muzieklabel Be Yourself, dit keer met een cover van 10 cc’sI’m Not In Love is een live akoestisch optreden, opgenomen in de iconische Wisseloord-studio’s in Nederland.

Elle over I’m Not In Love: “Voor deze single ga ik terug naar mijn roots. Alleen ik met een piano, de manier waarop ik muziek begon te maken toen ik jonger was. Er zijn geen andere instrumenten of geluiden waarachter je,je kunt verbergen wanneer je zingt. Hierdoor worden tekst en emotie zoveel realistischer en puurder. Vooral voor “I’m Not In Love” wil ik de pijn overbrengen van het proberen te overtuigen van anderen, maar vooral jezelf, dat je niet verliefd bent, terwijl je weet dat dat niet waar is.”I’m Not Love was uit op 28 november.

 De release komt met een officiële live video opname van de Wisseloord sessie, waar we Elle op de Steinway & Sons-piano een uitgeklede, intieme versie van de klassieker uit 1975 zien uitvoeren. I’m Not In Love is de start van veel nieuwe Elle Hollis releases. Het is een tijdje stil geweest rond Elle, en met ​​goede reden, ze bracht maanden in studio’s (Amsterdam en LA) door, samen met verschillende producers. Verwacht een mix van elektronische- en popmuziek, met hier en daar wat invloeden uit de jaren 80. Allemaal met de kenmerkende stem van Elle, die je door de hoogte- en dieptepunten van haar leven leidt.

Hollis over haar aankomende singles:

“In de komende maanden zal ik ook meer elektronische-pop nummers uitbrengen, maar ze zijn allemaal begonnen op de piano, heel klein. Op die manier hoop ik muziek te maken die ervoor zorgt dat je erop wilt dansen en je op een emotioneel niveau raakt.”

De 23-jarige singer-songwriter groeide op in een klein dorp in Limburg, maar haalt haar muzikale inspiratie van over de hele wereld. Ze baande zich een weg door de muziekindustrie na een trip naar Stockholm, een absoluut Mekka voor popmuziek. Daar tekende ze een publishing deal met Warner/Chappell en verfijnde ze haar songwriting. Haar talent zorgde ervoor dat ze op ‘writing trips’ naar Los Angeles en New York kon gaan, waar ze zichzelf verder ontwikkelde. Het resultaat hiervan is Elle’s onmiskenbare cosmopolitan sound, die aangrijpende teksten met meeslepende producties combineert. Deze sound belandde bij Nederlands indie dancelabel Be Yourself Music en met veel nieuw werk op de plank lijkt 2019 een mooi jaar te gaan worden.

Voor meer informatie over Elle Hollis volg: Instagram | Facebook | Twitter | YouTube | SoundCloud

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen