Roermondse buurt in opstand: Parkeerboete voor eigen garagepoort

Foto: Redactie

Persbericht – Een wijk aan de Kapel in ’t Zand (Kapellerhof/Pappelhof/Richterdael) is in rep en roer. Deze wijk bestaat al 40 jaar en de bewoners parkeren hun auto gewoon voor de deur of zelfs voor de garage. Daar kwam in het najaar verandering in door de mededeling dat de wijk wordt aangemerkt als (woon)erf en dat men enkel mag parkeren in de daartoe gemarkeerde parkeervakken !!

De bewoners vragen zich af.

  1. Waar komt deze actie vandaan ?
  2. Na 40 jaar bekeuren terwijl op bewuste locaties altijd auto’s hebben gestaan ?
  3. Waartoe dient de ruimte voor eigen garage ?

Veel burgers hebben al 1 of meerdere boetes gekregen van 104 euro.

Niemand bij de gemeente Roermond kan of wil antwoord geven op de veel gestelde vragen van bewoners. Ook de vraag waarom de bewoners niet zijn geraadpleegd en/of zijn geïnformeerd over plannen. De burgerparticipatie is hier ver te zoeken.

De verantwoordelijke wethouders en ambtenaren geven al maanden niet thuis. ‘Weer een staaltje van bestuurlijke ongehoorzaamheid in Roermond’ is de mening van een van bewoners. De bewoners zijn einde raad en hebben zich tot de gemeenteraad gewend. De LVR heeft de zaak opgepakt en heeft er vragen over gesteld. Ook wil de LVR een en ander met spoed in de commissie en raad bespreken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen