Waterschap Limburg – Laatste nieuws hoogwater Maas

Foto: Waterscap Limburg

Waterschap Limburg – 5 februari 2020, 16:30 uur – Vanochtend rond 08.00 uur heeft de Maas bij St. Pieter zijn piek bereikt bij een afvoer van ca. 1.750 m3 per seconde. Vanaf dat moment is het peil weer aan het zakken in het zuiden van onze provincie. In het noorden van Limburg is de piek wat later vanmiddag bereikt, maar ook daar is de afvoer inmiddels aan het dalen. De komende dagen wordt geen neerslag verwacht, het peil zal daarom naar verwachting de komende dagen verder zakken.

De afvoeren van de beken leveren nergens problemen op. Uiteraard blijven we wel alert op de afvoeren. Ook blijven we de situatie monitoren door inspecties uit te voeren. Onze dijkwachten zullen morgen in het midden en noorden van de provincie nog rondes lopen, in het zuiden zijn vanmiddag de laatste rondes afgerond.

4 feb, 13:30 uur

Waterschap Limburg rijdt vandaag pompen, coupures en demontabele keringen uit. Dat is nodig omdat de afvoer van de Maas momenteel 1.500 m3 per seconde bij St. Pieter heeft bereikt.

Op dit moment is de verwachting dat de afvoer de komende 24 uur blijft stijgen en morgenochtend een piek bereikt van ongeveer 1.800 m3 waarna de afvoer naar verwachting langzaam gaat dalen. De afvoeren van de beken leveren op dit moment nergens problemen op. Uiteraard blijven we wel alert op de afvoeren.

Er worden onder meer pompen geplaatst in Roermond (bij Hattem), in Baarlo (Kwistbeek), in Venlo (Springbeek), in Blitterswijck (Wolterskamp) en in Wessem (Thornerbeek). Sinds kort staat er een vaste pomp in Elsloo (Hemelbeek), deze is in bedrijf genomen. De demontabele kering in Arcen is vandaag opgebouwd. Verder worden er inspecties uitgevoerd, dijkwachten lopen controles, afsluiters van bijvoorbeeld beregeningsinstallaties dichtgezet en terugslapkleppen gecontroleerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen