Infoavond rond zwerfafval: ‘Van schoonmaken naar schoonhouden’

Foto: Thanks for your Like • donations welcome via Pixabay

De Roermondse zwerfafvalruimer Dion Nijskens houdt vrijdag 6 maart een presentatie rond de problematiek van zwerfafval en de verantwoordelijkheid die overheden en burgers moeten nemen in het oplossen van de zwerfafvalproblematiek. De avond, georganiseerd door GroenLinks Roermond, vindt plaats in het Royal Theater aan de Hamstraat in Roermond. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Als gastspreker van het eerste politiek café dat GroenLinks dit jaar in een reeks van vijf bijeenkomsten organiseert, laat Nijskens het aanwezige publiek kennismaken met zijn missie: het dichtdraaien van de zwerfafvalkraan voor een duurzame, schone natuur en een mooie leefomgeving.

Onder het motto ‘Van schoonmaken naar schoonhouden’ brengt hij het thema als onderzoeker, opvoeder en fotograaf breed onder de aandacht. Door te confronteren en te activeren wil hij overheden aanzetten grote stappen te nemen om de hoeveelheid (zwerf)afval sterk in te dammen. Ook wil hij bewoners en andere partijen stimuleren om het goede voorbeeld te geven en elkaars gedrag te verbeteren.

Onder het genot van een drankje biedt de bijeenkomst alle ruimte voor dialoog. De avond zal worden geopend door wethouder Rens Evers.

Publiek is welkom van 19.30 tot 22.00 uur in het Royal Theater aan de Hamstraat 7a in Roermond. Inloop vanaf 19 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen