Nieuwe redacteur bij Roermond Nieuws

Foto:

Roermond Nieuws heeft er een nieuwe redacteur bij. Dit is niemand minder dan de bij velen bekende Roermondenaar Guus Rüsing. Hoewel Guus over uiteenlopende onderwerpen kan blijven vertellen, schrijft hij niet graag over zichzelf: dat laat hij liever aan anderen over.
Guus is dé aangewezen persoon voor de Roermondse pagina “Remunjs Nuuts”. Met zijn uitgebreide kennis van het Limburgs dialect heeft hij lange tijd de Veldeke-cursus “Limburgs laeze en sjrieve” gegeven. Met hem heeft Roermond Nieuws dan ook een meester in het dialect binnen gehaald. Guus mag ook een amateur-historicus genoemd worden, die als funerair deskundige zijn kennis over kerkhoven kwijt kon tijdens de wandelingen langs de Roermondse begraafplaatsen.
Guus heeft zich altijd ingezet voor de gemeenschap. In zijn jongere jaren was hij een actief lid en leider bij de scouting. Later is hij de politiek ingegaan en zat hij als raadslid in de Roermondse gemeenteraad.
Wij heten Guus van harte welkom binnen het team, en wensen deze bekende Roermondenaar veel succes met zijn nieuwe functie!

Madeleine, Mieke, Agnes, Angela, Henk, Peter, Leon en Rob.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen