Marleen Hansen biedt virtuele expositie op film

Kunstenaar Marleen Hansen haar belangstelling voor de mens, ziet de toeschouwer terug in haar werk. Het gaat om ontmoetingen. Wat haar raakt moet zij vastleggen op het doek. Het doek moet gaan leven, net als de huid van de ouder wordende mens. Dus veel verf, veel lagen, vaak veel aardse materialen in de verf. Het is vooral abstract, emoties vertaald in kleur, vorm, lijn en vlak maar vaak zijn het ook zeer herkenbare figuren en vormen die de overhand krijgen.Geboren op 28.11.1954 in Stramproy, Nederland. Bijna haar hele leven heeft ze geschilderd en geverfd.( Sinds 1999 fulltime)

Geschreven boeken: – 2011, “Marleen” The world of Marleen Hansen. In Atelier-Galerie TriVidha vond zondag 13 november 2011 de presentatie plaats, van het boek “MARLEEN”. Een dwarsdoorsnede van het werk, van kunstenaar Marleen Hansen. “MARLEEN” is geen gewoon kunstboek. De kunstenaar ging samen met auteur Wim Doesborgh, op zoek naar het verhaal, het gevoel en de herinnering achter elk schilderij. 42 schilderijen en even zovele interviews leverden, verrassende confrontaties op die de wereld van Marleen Hansen op een bijzondere manier zichtbaar maken. Eerlijke bekentenissen en ontroerende gedachten, die hun weg hebben gevonden in kleine poëzie. In “MARLEEN” is de kunstenaar in woord én beeld zichtbaar.

– 2015,   Marleen Hansen, Art with a story

Haar atelier Galerie TriVidha bevindt zich in de voormalige molenloods te St. Odilienberg, Zuid- Nederland. Hier zijn de werken van haar te zien. Hansen geeft aan:”We zouden vanaf 1 april 2020 open zijn voor publiek, echter het Coronavirus gooit roet in het eten. Ivm deze gedwongen sluiting hebben wij een virtuele expositie op film vastgelegd.

https://youtu.be/J_OKqh6T0io

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen